Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Czujnik kurtynowa Pir CLIP 4N firmy Visonic - podłączenie przewodów

Bakut88 02 Nov 2019 14:02 375 5
Optex
    Bakut88
    Level 5  
    W trakcie mojej zabawy z alarmem natknąłem się na kolejny problem i dlatego proszę o poradę. Mam od kolegi kilka nowych nie używanych ale też już nie będących w ofercie czujników ruchu PiS, kurtynowych firmy Visonic o nazwie clip4n. Chciałbym je wykorzystać tym bardziej, iż podciągnąłem przewody do okien. W instrukcji obsługi jest lakoniczne opis podłączenia no i brak jest info co do założenia rezystorów. Wklejam rysunek odręczny z opisem z instrukcji. Sam mam jednak wątpliwości jak podlaczyc przewody czy i gdzie i jaki rezystor założyć jak je podprowadzic do centralki integra 128 plus. Czy możecie mi Panowie udzielic wskazówki, co bym mogł przebrnąc przez kolejny jak dla mnie laika totalnego dół niewiedzy...
  • Optex
    User removed account
    Level 1  
  • Optex
    Bakut88
    Level 5  
    W tej czuje kolejność wejść od lewej jest taka 1 wejście do linii alarmowej, 2 wejście do linii alarmowej, 3 wejście minus, 4 wejście plus, 5 wejście do linii 24h, 6 wejście do linii 24h.
    3 i 4 wiadomo, ale co do 1,2, 4 i 5 jak je połączyć i gdzie pomiędzy włożyć rezystor 1,1 koma.
    User removed account
    Level 1  
    suworow
    VIP Meritorious for electroda.pl
    sharp wrote:
    A z czym masz konkretnie problem, bo to czujka jak prawie 99 procent innych. Styki zasilające, alarmowe, sabotażowe... nic nowego

Dokładnie tak jak pisze kolega sharp. Styki które kolega wymienił mają też inne czujki. Ma to kolega opisane w poradniku:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3573353.html

W poprzednim swoim temacie coś kolega wspominał, że chce się uczyć ;)
    Bakut88
    Level 5  
    Dziękuję Panu wcześniej nie widziałem tego poradnika W kwestiach mnie nurtujących uzyskałem potrzebną widze Jeszcze raz dziękuję