Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Harman Kardon AVR270 - zawieszony ?

03 Lis 2019 13:19 111 1
  • Poziom 9  
    Witam dostałem w spadku AV270, który nie załącza się... a właściwie "wisi" po załączeniu...
    Harman Kardon AVR270 - zawieszony ?IMG_361..jpeg Download (1.65 MB)

    Sprawdziłem czy mam poprawne napięcia na złączu BN65 i wydają się ok...
    1) 3V
    2) 3V
    3,4,5) GND
    5,6,7) 5,1V
    8) -12,2V
    9) GND
    10) 11,45V
    11,12) 4,8V
    13,14) 3,3V
    15) 1,9V

    Dla CN66 również jest prawidłowo.
    1) 5V
    2) -12V
    3) GND
    4) +11,45V
    5) 5V
    6) GND
    7) 34V

    Na złączu CN20 wychodzi tak:
    1) -47,5V
    2) GND
    3) +47,5V

    Mogę wprowadzić urządzenie w tryb RESET ale trwa to mega długo i nic się nie dzieje... wyświetlacz ciągle pokazuje RESET...

    Po podłączeniu do sieci urządzenie widoczne jest w aplikacji Harman/Kardon jednak nie da się sterować.

    Gdzie szukać problemu ?

    EDIT!

    Wymieniłem profilaktycznie kondensatory C983, C984 - 470pF/1kV
    Zauważyłem, że ktoś wcześniej wymieniał C941 oraz C948 - w schemacie mają one 5600uF/6,3V a zostały zainstalowane 6800uF/16V - jutro postaram się wymienić czy można je zostawić... widzę, że są one w linii 5VD a ta pracuje prawidłowo..

    Brak zmian...

    EDIT 2!
    Wymieniłem wszystkie kondensatory w zasilaczu na prawidłowe zgodnie ze schematami. Urządzenie dalej wisi w tym samym miejscu... wydaje mi się, że problem może być w wgranym nieprawidłowym firmware.

    Po podłączeniu do sieci urządzenia mogę odczytać wersję software.
    Firmware Date: 2012-10-16
    Firmware Version: s9267.618.0

    Posiadam program HK_Upgrader jednak nie mam plików wsadowych by zaprogramować urządzenie... czy ktoś może posiada poprawne pliki *.s24 oraz *.hex
    Z kopii strony HK udało mi się sciągnąć plik "AVR270_MP_20140728.fw" jednak widniał tam opis, że to do AVR2700 i AVR3700 czyli wersje USA. Do tego typów plików potrzebuje sprawne urządzenie bo teraz nie widać nic na TV.

    Czy ktoś jest w stanie pomóc?
  • Poziom 9  
    Pozwoliłem sobie napisać post pod postem z uwagi na postęp w pracach...

    Udało mi się uruchomić urządzenie - nie wiem jak... ale po kilkudziesięciu resetach i wyłączeniach z sieci urządzenie uruchomiło się. Udało się ustawić wszystko co potrzeba, sprawdziłem wszystkie 7 portów HDMI. Podłączyłem kolumny i działało jakieś 24h.

    Dziś po zaniku napięcia urządzenie znów znalazło się w punkcie "zawieszenia".

    Urządzenie nie obudziło się po HDMI-CEC, gdy załączyłem odbiornik ręcznie brak reakcji telewizora i znów zawieszenie w jednym miejscu.

    Zastanawiam się czy coś w okolicy pamięci lub coś co "podtrzymuje" pamięć nie wysiadło... jednak nie wiele sam mogę zdziałać...