Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Corsa c szukam schematu instalacji elektrycznej.

Qsiorz 03 Nov 2019 18:45 621 4
Wago
    Qsiorz
    Level 8  
    Witam

Proszę o schemat instalacji elektrycznej do Opla Corsy c 2001 z silnikiem z12xe,
    Mianowicie chciałbym dołożyć elektryczne lusterka, tylko się zastanawiam co bym musiał
    zakupić lub wymienić w instalacji elektrycznej aby bez problemu się nimi cieszyć.
    Zakładam że potrzebuje kupić elektryczne lusterka P+L 5pin, wiązkę elektryczną z drzwi P+L,
    manipulator oraz osłonkę klamki w której się go montuje,
    czy jak te elementy zainstaluje to będę się cieszyć elektrycznymi lusterkami,
    czy muszę coś jeszcze zmieniać w instalacji elektrycznej samochodu?
  • Wago
  • Wago
    Qsiorz
    Level 8  
    W drzwiach, bo je rozbierałem i nie widziałem przewodów do lusterek oraz przełącznika. Czy może chodzi ci o główna wiązkę w samochodzie? Bo jej dokładnie nie sprawdzałem.
    Qsiorz
    Level 8  
    Wiązka w drzwiach nie posiada wyjść pod elektryczne lusterka, muszę ją wymienić na taką która posiada takowe wyjścia, jedynie mnie zastanawia czy pozostała wiązka która jest w aucie będzie współpracować z tą która będzie pod elektryczne lusterka czy też będę musiał robić jakieś przeróbki,
    Jak ktoś ma schemat instalacji elektrycznej do tego samochodu to proszę o podesłane lub wstawienie na forum.