Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Inverter Charger Isolar SMV III 5kW brak poboru prądu z paneli fotowoltaicznych

05 Lis 2019 10:48 330 9
  • Poziom 8  
    Witam
    Zakupiłem nowy inwerter marki jak w temacie i mam problem, bo po podłączeniu do instalacji fotowoltaicznej nie pobiera prądu z paneli, nie ładuje akumulatorów AMG ani nie ma prądu na dom. Na inwerterze wyświetla się tylko napięcie wejściowe (volt), natomiast nie pokazuje współczynnika mocy wejściowej WATT. Proszę o pomoc w rozwiązaniu zagadki ponieważ nie wiem juz co mam robić.
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 8  
    Posiadam 16 płyt fotowoltaicznych, instalacja 48V ( po dwie płyty łączone jedna płyta ma 24V).
    Na wejściu PW w inwenterze pokazuje 68V lecz nie pokazuje W i A.
    Płyty wogóle nieładują akumulatorów a napięcie jest widoczne z płyt.
  • Poziom 32  
    Napięcie startu tego inwertera to ponad 120V. Źle podłączyłeś panele
    Spoiler:
    Zakres MPP @ napięcie robocze
    120-450 VDC

    Panele połącz szeregowo - powinno ruszyć. Uważaj aby nie przekroczyć napięcia maksymalnego 500V.
  • Poziom 8  
    Płyta ma 250W czy mogę podłączyć 4 w szereg??
  • Pomocny post
    Poziom 23  
    Daj 2x8 i powinno być cacy, a baterie jaką mają pojemność?
  • Poziom 8  
    4 akumulatory AGM jedna ma 235 Ah.
  • Poziom 8  
    MichałS napisał:
    A czy akumulatory połączone szeregowo?


    Tak szeregowo
    Już przepinamy panele dam znać o efektach.

    Dodano po 4 [godziny] 53 [minuty]:

    no i juz wszystko ok.
    Dziękuje za pomoc inventer elegancko śmiga