logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Pendrive Kingston’s DataTraveler 100 G3 USB nierozpoznawany

minimaxi 05 Lis 2019 15:35 1596 4
REKLAMA
  • #1 18259834
    minimaxi
    Poziom 15  
    Ocena: 119
    Witam, nowy pendrive Kingston DataTraveler® 100 G3 (DT100G3) USB Flash drive jest nierozpoznawalny w systemie Windows 10. W menedżerze urz. jest widoczny z pytajnikiem, a przy aktualizacji sterowników system mówi, że jest już najlepszy możliwy sterownik do tego pendrive. O co chodzi? To już 2-gi pendrive w ciągu tygodnia z którym są problemy (wcześniej scandisk), więc kupiłem Kingston, bo zawsze kojarzył mi się OK.

Spoiler:
    System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu, ponieważ poprzednie wystąpienie sterownika urządzenia jest wciąż obecne w pamięci. (Kod 38)

Nie można załadować sterownika, ponieważ jego poprzednia wersja nadal znajduje się w pamięci.

Po odinstalowaniu i włożeniu ponownym pendraka ten sam komunikat co wyżej :(
  • REKLAMA
  • #2 18259880
    sylweksylwina
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 2340
    To nie kwestia pendrive tylko bałaganu w systemie.
    Weź z linii poleceń uruchom
    Kod: Dos
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

Później WIdok - > pokaż ukryte urządzenia.

Usuń wszystkie wystąpienia różnych pendrive pod:
    Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej - Urządzenie pamięci masowej
    Stacje dysków - Twoje pendrive

Do tego warto by było odinstalować kontrolery USB i zainstalować najnowsze.
  • REKLAMA
  • #3 18260216
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    Ocena: 3561
    Witam ponownie na Elektrodzie :!: :D

Co to za "sprzęt" jest do którego podpinasz te pendrive'y :?:

Poproszę o zrzut (po wcześniejszym wpięciu tego pendrive'a) z programu USB Device Tree Viewer:
    Załączniki:
    • USB Device Tree Viewer v3.3.7.zip (424.81 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 18260492
    minimaxi
    Poziom 15  
    Pidar witaj! Nieaktualne. Odinstalowałem i przy instalacji wybrałem "wskaż sterownik", wybrałem jakiś plik "xxx.ini" (nie pamiętam już dokładnie) i udało się :) Formatowanie na NTFS też OK. A wcześniej problemy były na 2 laptopach: DELL Latitude i Huewai D14 i na obydwu był nierozpoznawalny.
  • #5 18261478
    minimaxi
    Poziom 15  
    Odinstalowanie i ręczne zainstalowanie sterownika do Pendrive'a.
REKLAMA