Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Trafic 2 2.0DCI - Wypadanie zap³onów

Kuba460123 05 Nov 2019 21:00 3228 19
    Kuba460123
    Level 5  
    Mam problem i bede wdziêczny za pomoc mianowicie Renault trafic 2 2.0 dci M9r780 na wolnych obrotach wyrzuca wypadanie zap³onów P0300 zaznaczam ze to diesel korekcje wtryskiwaczy szalej± od -5 do 5 wtryski podmienione na nowe Renault nic to nie da³o ³añcuch rozrz±du wymieniony nic ci¶nienie sprê¿ania równe 23 bary zawór regulacji ci¶nienia czyszczony ma kto¶ jakies propozycje? Silnik na wolnych obrotach kuleje
    Kuba460123
    Level 5  
    Wed³ug opisu na ró¿nych cylindrach b³±d ogólny
    cinek3556
    Level 10  
    Rozwi±za³ kto¶ ten temat bo mam taki sam wtryskiwacze nowe a dalej wypadanie zap³onu kompresja ok
    cinek3556
    Level 10  
    Wtryskiwacze nowe ale wyci±gn±³em i da³em na maszynê zakodowalo od nowa wiec sprawne ci¶nienie idealne
    enginegarage
    Level 12  
    Wi tam i jak udalo sie rozwiazac ten problem ?
    cinek3556
    Level 10  
    A jakie masz dok³adnie objawy?
    enginegarage
    Level 12  
    Korekty na 1 i 4 podobnie po -5 +5 wypadanie zaplonu na 1 usterka elektryczna zwarcie nie wchodzi na obroty i nie chodzi jak by na jeden chodz nie zawsze wtryski wszystkie wymienione 10 tys temu
    Kuba460123
    Level 5  
    Nie stawiajcie na wtruski tak jak ja napisa³em wy¿ej mia³em wsadzone 4 szt nowe org. Renault a korekcje i tak skaka³y od -5 do +5 wiec to nie wtryski
    enginegarage
    Level 12  
    A mozesz sie pochwalic co bylo przyczyna u Ciebie?
    ¶wierszcz.UK
    Level 22  
    Zawór ci¶nienia?
    Pompa paliwa?
    Kuba460123
    Level 5  
    Niestety klient po tygodniu pruby naprawy stwierdzi³ ze nie jestem w stanie go naprawiæ i go zabra³ z tego co wiem mino³ dalej miesiac i te¿ go nie naprawi³. Wiec rozwi±zania do dzis nie mam ale ponoæ znajomy na taka dolegliwo¶c wymieni³ ca³± instalacje od wtrysków do sterownika silnika i ponoæ pomog³o bo ja wymieni³em same kostki i nic nie da³o. Ciekawi mnie to do dzis wiec fajnie by by³o zeby kto¶ to sprubowa³ zrobic i da³ znac czy pokog³o nie ma z tym du¿o roboty max 1.5 h
    enginegarage
    Level 12  
    Ok ja jutro zabiore sie za to wymienie od sterownika do wtryskow i fakt sa w niektorych miejscach przetarte a tam pomoc duzy prad plynie
    cinek3556
    Level 10  
    U mnie temat rozwi±za³ sterownik silnika
    cinek3556
    Level 10  
    Tak. Kupi³em drugi i temat siê rozwi±za³ 😁
    enginegarage
    Level 12  
    witam wtryski wynienione na nowe renault pompa naprawiona zakodowane samochod na wolnych obrotach chodzi super cicho i rowno po przekroczeniu 3 tysobrotow samochod gasnie w bledach syskauje regulacja cisnienia na szynie i na pompie .samochod zaraz odpala i jedzie bez problemu dalej
    enginegarage
    Level 12  
    Problem rozwiazany regulator cisnienia na pompie i szynie zalatwil sprawe