Witam
Mam problem z laptopem Lenovo Thinkpad S1.
Laptop nie ładuje baterii przy podłączonym zasilaczu.
Gdy bateria jest naładowana laptop działa tylko z baterii, mimo że zasilacz jest podłączony.
Wtedy w Windows pokazuje (Podłączony, ale nie ładuje) ale rozładowuje baterie i nie używa zasilacza.
Teraz mam baterie rozładowaną i laptop nie staruje wcale nawet na podłączonym zasilaczu . to znaczy włącza się na chwilkę i zaraz wyłącza a wcześniej jak jeszcze nie była całkiem rozładowana był critical low-battery error.
Po odłączeniu baterii laptop uruchamia się z zasilacza.
Co próbowałem robić:
Testowałem kilka zasilaczy na wszystkich jest to samo.
Testowałem inne baterie
Resetowałem laptopa za pomocą spinacza, za pomocą długiego przytrzymania przycisku power.
Reset CMOS przez wyjecie baterii
Odłączenie baterii w BIOSIE
Uruchomiłem laptopa z wyjęta bateria i podczas działania Windows podłączałem baterie. Wtedy jak bateria była naładowana to się od razu przełączał na baterię, a jak rozładowana to laptop się wyłączał.
Odinstalowywałem sterowniki bateri..
Jakieś pomysły?
Mam problem z laptopem Lenovo Thinkpad S1.
Laptop nie ładuje baterii przy podłączonym zasilaczu.
Gdy bateria jest naładowana laptop działa tylko z baterii, mimo że zasilacz jest podłączony.
Wtedy w Windows pokazuje (Podłączony, ale nie ładuje) ale rozładowuje baterie i nie używa zasilacza.
Teraz mam baterie rozładowaną i laptop nie staruje wcale nawet na podłączonym zasilaczu . to znaczy włącza się na chwilkę i zaraz wyłącza a wcześniej jak jeszcze nie była całkiem rozładowana był critical low-battery error.
Po odłączeniu baterii laptop uruchamia się z zasilacza.
Co próbowałem robić:
Testowałem kilka zasilaczy na wszystkich jest to samo.
Testowałem inne baterie
Resetowałem laptopa za pomocą spinacza, za pomocą długiego przytrzymania przycisku power.
Reset CMOS przez wyjecie baterii
Odłączenie baterii w BIOSIE
Uruchomiłem laptopa z wyjęta bateria i podczas działania Windows podłączałem baterie. Wtedy jak bateria była naładowana to się od razu przełączał na baterię, a jak rozładowana to laptop się wyłączał.
Odinstalowywałem sterowniki bateri..
Jakieś pomysły?