Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Karta Medion TV-Tuner 7134-chipsecie Philips: SAA7134HL

pr0 21 Sep 2005 16:49 18422 11
    pr0
    Level 11  
    Witam. Mam do was takie pytanie ...

posiadam karte tv taką jak w temacie... mam z nią problem ponieważ ma ona tylko wejscie tv-ant i fm-ant normalnie w śledziu ale posiada ona także wyjście audio i wejście video (wejścia takie jak w cd-romie audio). Teraz chcialbym aby z tej karty tv był słyszalny dzwięk więc połącze to takim przewodem jak cd-rom(wyjście czerwone na karcie) a jak będzie z wejściem video gdybym chciał zgrać sygnał z kamery analogowej która ma 2xchinche? bo wejscie video (zółte) jest takie samo jak audio od cd-romu.... kurde jak teraz podłaczyć 2x chinch z kamery.??? pomożecie?

aha tutaj jest zdjęcie tej karty
    Link do Allegro usunąłem
    mat_ed

Moderated By TONI_2003:

Zmieniłem temat postu!

damian605
    Level 2  
    witam! ja mam taki tuner tv i nie mam glosu na wiekszosci kanalów.mam kablowke a glos jest tylko na TVP2,VIVA,TVN.moze ktos mi pomoze.w progamie do karty POWER CINEMA nie ma recznego dostrajania.

to taka karta ale ja nie mam sledzia
    item196149962_rewelacja_super_tani_tuner_tv_philips_tanio
    Moderated By ANUBIS:

3.1.18. Nie wysyłaj linków, które po pewnym czasie przestaną być aktywne. To spowoduje, że dyskusja straci jakikolwiek sens.
    3.1.13. Dbaj o poprawność językową, zachowuj zasady netykiety. Nie wysyłaj wiadomości, które ciężko jest przeczytać i zrozumieć co druga strona miała tak naprawdę na myśli.

a odnosnie podlaczena np. kamery przez cinch to do tych kart byl doloczony sledz z chinch ktory sie podlacza do karty:)
    Jan Tyburski
    Level 11  
    Ustaw kraj na Republic Czech (Republika Czeska i bedziesz mial glos na wszystkich kanalach)
    kuczera15
    Level 19  
    Witam serdecznie.

Jestem posiadaczem tej samej karty, jednakże mam z nią inny problem, mianowicie żadne sterowniki nie chcą z nią działać.

CO DO TWOJEGO PROBLEMU:
    W ChrisTV w opcjach kanałów jest coś takiego, jak ENABLE LOOPBACK (Zapewne masz to włączone, jeśli to wyłączysz to powinno pomóc)

Na moim starym komputerze wszystko gra i buczy, ale po podłączeniu do nowego (płyta główna AsRock 939dual-sata2) i zainstalowaniu niemalże wszystkich typów sterowników, w Menedżerze urządzeń (pole Lokalizacja) jest komunikat:

na Unknown Boardconfiguration (EEPROM not programmed or missing)

Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)

Czy orientujecie się czego to może być wina ??
    POZDRAWIAM
    DriverMSG
    Admin of Computers group
    pr0 wrote:
    Witam. Mam do was takie pytanie ...

posiadam karte tv taką jak w temacie... mam z nią problem ponieważ ma ona tylko wejscie tv-ant i fm-ant normalnie w śledziu ale posiada ona także wyjście audio i wejście video (wejścia takie jak w cd-romie audio). Teraz chcialbym aby z tej karty tv był słyszalny dzwięk więc połącze to takim przewodem jak cd-rom(wyjście czerwone na karcie) a jak będzie z wejściem video gdybym chciał zgrać sygnał z kamery analogowej która ma 2xchinche? bo wejscie video (zółte) jest takie samo jak audio od cd-romu.... kurde jak teraz podłaczyć 2x chinch z kamery.??? pomożecie?

aha tutaj jest zdjęcie tej karty
    http://allegro.pl/show_item.php?item=64471915

Jeśli chcesz nagrać obraz i dźwięk z kamery , to podłączasz dźwięk do karty muzycznej i po kłopocie.
    masra
    Level 11  
    Dołączam sie do pytania kuczera15 mam taki sam problem kupiłem karet i po zainstalowaniu pisze mi że urządzenie nie może zostać uruchomione kod10 :(
    krzk111
    Level 14  
    Na elektrodzie są wyjaśnione wszystkie problemy z tą kartą. Temat milion razy wałkowany. Używajcie "szukaj" z łaski swojej...
    olo333
    Level 1  
    witam mam problem czy kupic kartę Chipset PHILIPS SAA7130HL czy ona będzie pracowac z systemem vista
    czy ktaś mi maże daradzic z góry dziękuje
    konrado007
    Level 10  
    Witam!

Mam problem z podłączeniem Tunerem 7134 Medion. A mianowicie chcę podłączyć magnetowid do mojej karty przez chinche w wideo i wejścia na karcie TV. Mam zrobiony juz kabel, lecz niestety nie dziala. Poprzednio podłaczalem przez wejscie antenowe i chodziło - tylko, ze obraz byl slabej jakosci tzn. wkradały sie szumy/zakłucenia i dzwięk był b. złej jakości.

Mysle ze to wina ustawien.
    Operuje programami Ulead Video Studio, DScaler, Ferro - Cyfrowy Magnetowid, Open Video Capture, ChrisTV PVR Professional.

Proszę o pomoc.
    konrado007

Karta Medion TV-Tuner 7134-chipsecie Philips: SAA7134HL

Moderated By mat_ed:

Proszę zapoznać się z tematem "Wklejanie zdjęć":
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html
    Post poprawiłem!

osiolek1983
    Level 2  
    Witam. Ja posiadam karte Medion TV-Tuner 7134-chipsecie Philips: SAA7134HL. Może ktoś mi odpowie czy podłącze pod nią dekoder z Cyfry Plus dokladnie. Bo szczerze nie znam sie na tym
    mati121221
    Level 10  
    pomocy :(
    nie podlaczalem tunera do karty dzwiekowej ale zapewniano mnie ze bedzie dzwiek bez podlaczania co musze zrobic ? w rzadnym programie nie dziala mam oryginalne oprogramowanie i stery obraz jest dzwieku nie ma majstrowalem troche i nic
    @GUTEK@
    Level 30  
    Zainstaluj DScaler.
    Potem wybierz w menu Source:
    Philips SAA7134HL (DShow) - lub podobna nazwa, nie wiem pod jaką nazwą ta karta jest wykrywana.