Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Ruter działa internetu brak?

09 Lis 2019 11:27 102 4
  • Poziom 2  
    Witam od tygodnia nie korzystałem z komputera lecz teraz jak wracam zauważyłem problem ,że nie mam internetu.Na początku myślałem ,że jest coś źle powpinane mógł sie kabel poluźnić lecz jednak nie prosze o pomoc.Co tu dodać jestem w tym zielony nie znam sie na tym :/

    Ruter: MotorolaSB5101E
    Power: świeci sie na zielono
    Receive: pika na zielono
    Send: nie świeci sie
    Online: nie świeci sie
    PC/Activity: świeci sie na pomarańczowo i pika co 3s
    Standby: nie świeci sie
  • Poziom 19  
    Odłącz na pół minuty zasilanie i podłącz ponownie. Sprawdź po upływie kolejnych kilku minut co się świeci i czy internet wrócił.
  • Poziom 2  
    @vielecht
    Nic nie pomogło dalej jest to samo :/
    Mogę dodać zdjęcie rutera itp jeśli to w jakiś sposób może pomóc
  • Pomocny post
    Specjalista Sieci, Internet
    Arionex napisał:
    prosze o pomoc

    Arionex napisał:
    Ruter: MotorolaSB5101E
    Power: świeci sie na zielono
    Receive: pika na zielono
    Send: nie świeci sie
    Online: nie świeci sie
    PC/Activity: świeci sie na pomarańczowo i pika co 3s
    Standby: nie świeci sie

    Być może coś z modemem (to już stary dziadek i mógł dokończyć żywota), może wina sygnału, awarii u Ciebie itd - jednego i drugiego sam nie sprawdzisz.
    Modem tak jakby nie odbierał w ogóle sygnału DOCSIS, nie loguje się do sieci operatora i nie wysyła pakietów.
    Obowiązkowy kontakt z operatorem i jemu to zgłosić.
  • Poziom 19  
    Nic też nie zaszkodzi zresetować modem przyciskiem. Wciśnij spinaczem RESET (na włączonym oczywiście) i przytrzymaj przez kilka sekund.