Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Regulator termostat BPT32 GST-błąd nadawania

Robert7929 10 Nov 2019 13:49 192 0
    Robert7929
    Level 1  
    Witam. Mam następujący problem. Posiadam ogrzewanie elektryczne . Do tego posiadam sterownik ,regulator,potecjomter temeperatury o symbolu -BPT 32 GST.
    Problem jest następujący . Nie wiem co mnie podkusiło aby na odbiorniku ,ktory jest przylączony do pieca elektrycznego nacisnac reset :(
    Od tej pory nie chce mi sie to polączyc z nadajnikiem przez wifi . Robiąc wszystko jak jest w instrukcji obłsugi ( przytrzymujac na odbiorniku przycisk 1,5 sekundy -ma odbyc sie tak zwana nauka kodu,migaja dwie diody-czerwona i zolta na przemian,jednak,ze po chwili zaczyna mrugac czerwona dioda-przy ktorej widnieje napis zakłocenia) . Na nadajniku jest caly czas ikona "trojkat z wykrzyknikiem" -wedle instrukcji -jest to błąd -"zakłocenie sygnału". Prosze o jakies wskazowki ,poniewaz jezeli wlacze piec w manualu to chodzi caly czas. Jezeli bylo podlaczone powinno isc wedle zadanego programu ,czyli tak jak jest ustawione na nadajniku ,np :23 stopnie i sie wylaczyc .Bez polaczenia piec chodzi caly czas :(

Z gory dziekuje za wszelkie wskazowki i porady