Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

SONY SLV SE800N - Źle działające klawisze panela przedniego.

12 Lis 2019 18:17 156 4
  • Poziom 43  
    Mam drobny ale irytujący problem z magnetowidem jak w temacie. Źle działają klawisze sterowania taśmą po prawej stronie panela. Wciśnięcie STOP powoduje włączenie odtwarzania, PLAY działa normalnie, wciśnięcie przewijanie w lewo skutkuje zmniejszeniem kanału o jeden. I tak po kilkakrotnym wciśnięciu problem zanika. Pokrętło jog działa normalnie. Przyciski po lewej stronie panela oraz przełączania programów działają prawidłowo. Sterowanie z pilota również. Gdzie szukać usterki?
  • Pomocny post
    Spec od komputerów
    Standardowo - w microswitch'ach.
  • Poziom 43  
    Nie wiem czy nie tasiemka - odłączyłem i podłączyłem taśmę panela przedniego i na razie jest ok.
  • Pomocny post
    Poziom 21  
    W takich przypadkach problemy wynikają najczęściej z niechlujstwa i zaniedbania, mówiąc krótko, z brudu, przemyj wszystko i ciesz się sprzętem.
  • Poziom 43  
    Wygląda, że to jednak coś z tasiemką było bo do dzisiaj jest ok. W środku nie był zasyfiony. Jest za to ewidentnie zużyty i ma takie prawo - używam go do zgrywania kaset, niemal codziennie. O stabilnej stopklatce mogę na nim już tylko pomarzyć ale odtwarzanie, co ciekawe, nadal trzyma jakość (a mam z czym porównać bo mam tego sprzetu trochę).
    Ale mam drugi, tym razem SLV SE80 z tym samym problemem, upackany jak cholera, kłeby kurzu w środku, zacznę od czyszczenia.