Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Zafira A - Szybko migające kierunki

kanar2306 15 Nov 2019 17:03 1047 14
Wago
    kanar2306
    Level 16  
    Witam serdecznie... Mam taki dziwny przypadek że kierunki migają tak szybko jakby była przepalona żarówka. Wszystkie żarówki ok. W bagażniku po prawej stronie jest wtyczka do podpięcia wiązki przyczepy. Jak tam podepnę żarówkę to kierunki migają normalnie. Zauważyłem że są tam dwa piny które w momencie gdy nic nie jest wpięte do tej wtyczki to są zwarte, czyli coś musi odbierać czy jest wiązka do haka wpięta. Jest tam jakiś oryginalny moduł haka?? Może coś z tym modułem i cały czas widzi podpiętą przyczepę.
    Pozdrawiam....
  • Wago
    ElektroMZ
    Level 8  
    A gdy rozepniesz te piny to mrygają normalnie ?
  • Wago
    kanar2306
    Level 16  
    Właśnie że nie. Czy są zwarte czy rozwarte to migają szybko. Jedynie jak podłącze żarówkę do tej wtyczki tak jakby była wpięta przyczepka to migają normalnie. Może gdzieś kabel przerwany który powinien informować że przyczepki niema. Nie wiem właśnie gdzie powinny iść te kable. Idą razem z wiązka prawej tylnej lampy.
    kanar2306
    Level 16  
    Są dwa przekaźniki. Na lewą stronę i na prawą. Na obydwóch dzieje się to samo.
    kanar2306
    Level 16  
    Musiałbym się dowiedzieć gdzie powinien iść sygnał czy przyczepka jest podłączona czy nie.

Dodano po 3 [minuty]:

Żeby naraz dwa przekaźniki padły?? Jutro spróbuję załatwić jakiś na podmiankę ale wątpliwe że to od przekaźnika. Awaryjne działają normalnie. Wtedy pracują obydwa przekaźniki
    User removed account
    Level 1  
    kanar2306
    Level 16  
    Żadnych ledów. Wszystkie żarówki takie jakie mają być.
    milejow
    Level 43  
    kanar2306 wrote:
    Wszystkie żarówki takie jakie mają być.

Czyli P21W przód i tył?
    kanar2306
    Level 16  
    Dokładnie tak.
    piachu1994
    Level 38  
    kanar2306 wrote:
    Jest tam jakiś oryginalny moduł haka??

kanar2306 wrote:
    Może coś z tym modułem

Na bank uszkodzony moduł, bądź przewody nie łączą.
    Zrób zdjęcie tego modułu i wrzuć tutaj.
    Hak masz czy jego brak?
    kanar2306
    Level 16  
    No właśnie chodzi mi o ten moduł, tylko pytanie gdzie on jest?? Pewnie jakiś oryginalny bo wtyczka w bagażniku pod prawą lampą do podłączenia wiązki haka też jest oryginalna i jest razem z wiązką lampy
    Opel Zafira A - Szybko migające kierunki
    kanar2306
    Level 16  
    Chyba mi pozostanie rozbieranie wszystkiego i dojść do tego gdzie to idzie. Bo do Multitimera raczej nie...

Dodano po 5 [godziny] 11 [minuty]:

Temat do zamknięcia. Dałem boczne żarówki 20W zamiast 5W i działa jak należy.