Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ustawienia kierownicy Logitech dfGT ets2

Vizir123elo 17 Nov 2019 20:44 1614 5
phoenixcontact
    Vizir123elo
    Level 4  
    Witam mam problem z ustawieniem kierownicy dfgt w grze ets2.Problemem jest to że obrócę kierownice do połowy w grze jest już ona na maks przekręcona (ustawienia czułości nic nie dają) idzie na początku dobrze w pewnym momencie kierownica w grze od razu przekręca się do końca.
    Drugim problemem jest to że chociaż nie wciskam pedału gazu w ets jest on cały czas wciśniety na maks (występuje to tylko w ets2)
    Prosze o pomoc.
  • phoenixcontact
    down
    Level 19  
    Spróbuj znaleźć w ustawieniach w grze funkcję odwracania kierunku osi dla pedału gazu.
    Prawdopodobnie jest wciśnięty bo ma odwrócony kierunek działania.
    A dla kierownicy zrób najpierw kalibrację w windowsie.
    Oczywiście zdarza się , że jakaś gra lub kontroler są całkowicie niekompatybilne ze sobą , ale i z tym można sobie poradzić.
    Ja miałem kiedyś podobny problem
    i rozwiązałem go tak , że rozkręciłem kontroler i do potencjometru od osi która miała złe zakresy tak jak u ciebie ta kierownica dolutowałem rezystor.
    U ciebie jeśli mówisz , że działa w połowie wychylenia na maksa musiałbyś dolutować rezystor o takim samym oporze jak potencjometr o tej kierownicy.
    Opór zmierzyć multimetrem na skrajnych zewnętrznych nożkach potencjometru i dobrać podobny rezystor.
  • phoenixcontact
    Vizir123elo
    Level 4  
    Ale w innych grach działa normalnie wszystko jak należy więc coś z ustawieniami w ets a nie z kierownicą.
    Może być to nie istotne ale dodam że wcześniej mialem kierownice tracer zonda 270 stopni wiec może gra jakos zapamietała kąt skrętu czy coś.

A jeżeli chodzi o ten gaz to nic nie daje zmiana odwrócenia czy czułości tak samo jakbym wyłączył kontroler cały czas jest wciśnięty (wcześniej było tak samo lecz z hamulcem, gdy przywrócilem ustawienia domyślne ustawilem pedały stało sie tak z gazem, hamulec dziala poprawnie)
    down
    Level 19  
    Oczywiście , że nie z kierownicą.
    Ale pomimo to , że działa prawidłowo to jest całkowicie niekompatybilna akurat z tą grą .
    dobrym przykładem był mój problem.
    Symulator lotu Phoenix miał specjalne zabezpieczenie antypirackie ,
    tzn , że żaden kontroler z nim nie działał.
    Trzeba było kupić specjalny emulator na usb.
    Wlutowywanie rezystora na pewno pomoże w twoim przypadku , ale żeby w innych grach również działało prawidłowo to trzeba malutki przełącznikiem wyprowadzić jego obejście i wtedy można sobie przełączać i jest to oczywiście rozwiązanie ostateczne jak nie da się tego w żaden sposób kalibrować.
    Vizir123elo
    Level 4  
    Ale ten model kierownicy jest w pełni kompatybilny z tą grą tylko problem z ustawieniem akurat mojej sztuki jest
    down
    Level 19  
    Nom to nie wiem musisz po prostu próbować nap w windowsie przeprowadzić kalibracje
    ustawienia,urządzenia, kontrolery gier.
    Czasami jest w drukarkach i skanerach.