Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jakieś opinie pralka BOSCH WAT 2876KPL co sądzicie?

and00 18 Nov 2019 04:40 1356 4
    and00
    Level 10  
    Witam
    Zastanawiam się na tą pralką, z bajerów ma funkcje ozonowania, są podobne modele w różnych sklepach, różnią się literką w nazwie (WAT 2876KPL) spl, kpl, epl, i ceną (2250-2800)
    Warto ten model? Jakie opinie ma ta seria WAT?
    Zastanawiam się też nad Siemensem WM14T56EPL iQ500. Podobna tylko tego tlenu aktywnego nie ma
    Ceny podobne, parametry można powiedzieć identyczne, a jak opinie o trwałości i naprawialności?
    Borutka
    Level 29  
    W tej cenie rozważyłbym linię WAW, która jest niemiecka i wyższej Serie 8.
    and00
    Level 10  
    Widzę że albo seria niepopularna, albo co?
    Może ktoś jednak ma jakieś doświadczenia z tą serią WAT, albo z innymi składanymi w Turcji?
    A może chociaż ktoś coś o tym systemie ozonowana ciuchów ActiveOxygen coś może napisać?
    Czy się psuje, bo już kilka lat to robią, no i czy nie szkodzi na zdrowie, bo ozon to w sumie trucizna.
    Są teraz fajne promo, może zdążę kupić?
    Pozdrawiam
    Borutka
    Level 29  
    and00 wrote:
    Widzę że albo seria niepopularna, albo co?

Może cenę ma nieadekwatną.
    Jeśli chodzi o ozonowanie, to interesowałem się tym, kupując WAW. Po kilku telefonach na infolinię, uznałem że nie warto dopłacać. Podobno zmniejsza lub eliminuje zapachy typu papierosy czy perfumy, nie działa na zapachy organiczne typu pot, opary smażenia. Także np. odsmradzania butów raczej nie da się tym wykonać.
    Marksrz
    Level 23  
    Trafił do mnie siemens WM12T460 IQ500 z peknietym zbiornikiem z boku
    jak sie przyjrzałem z gory to wyglada mi ze ma cieniutkie scianki , czyzby oszczedzali na materiale
    po rozcieciu -jest klejony - bede wiedzial dokladnie jaka grubosc ma scianka zbiornika
    bo w porownaniu ze starym Whirpoolem AWM ten to porazka
    zapewne stad bierze sie wyzsza cena naprawy -rozciecia zbirnikow Boscha- siemensa