Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] HIKvision a Ezviz. Kompatybilność

8850 20 Nov 2019 16:52 3531 12
Optex
    8850
    Level 21  
    Cześć. Pod chmurę hikvision mam podłączone kamery IP hika. Czy pod tą chmurę i aplikację hikconnect mogę podłaczyć też kamery IP Ezviz np. model Ezviz CS-CV310? Chciałbym mieć hika i ezviz w jednym miejscu na jednej aplikacji w smartfonie i ew. mieć też dostęp przez ivms-4200

Sprzedawcy hika nie są wstanie odpowiedzieć mi na to pytanie, a dystrybutor milczy jak zadałem mu to pytanie.
  • Optex
    8850
    Level 21  
    @gradek83 dziękuję za kompletną odpowiedź z linkami. Spróbuję. KLikam pomógł :)

Poza tym mam jeszcze pytanie: mam jedną kamerę IP Ezviz CS-CV410 czy jakoś tak która ma zerwaną nalepkę z kodem QR i numerem seryjnym. Czy mogę ją podłączyć do chmury? Czy chodzi o to abym znalazł w otoczeniu sieciowym id tej kamery przez soft HIKA? Czy coś innego mogę zrobić aby uratować ją?
  • Optex
    gradek83
    Level 42  
    8850 wrote:
    Czy mogę ją podłączyć do chmury?

Zaloguj się do niej przez przeglądarkę i tam szukaj S/N albo QRcode albo jak masz na opakowaniu ( pudełku) od kamery.
    8850
    Level 21  
    Właśnie pudełka też nie mam.. Czy QR zczytuje serial number czy jeszcze jakiś specjalne haslo?
    gradek83
    Level 42  
    8850 wrote:
    Czy QR zczytuje serial number czy jeszcze jakiś specjalne haslo?

W tym przypadku nie wiem ale wiem że poza S/N bywa tez unikalny kod chmury dla danego urządzenia.
    Zainstaluj EZVIZ PC Studio Software i sprawdź czy wyszuka ci kamerę może tam znajdziesz więcej informacji.
    van claude jean damme
    Level 19  
    gradek83 wrote:
    Pod chmurę Ezviz niby można podpiąć kamerę HIKA...
    Można na pewno. Niedawno dodawałem do aplikacji Ezviz starszy rejestrator IP Hikvision, klient chciał wszystko na jednej aplikacji, bo w domu zamontowałem mu czterokanałowy ezWirelss Kit Ezviza.
    8850
    Level 21  
    Dzięki gradek83 za aplikację do ezviza spróbuję sprawdzić czy da się dodać kod. Aplikacja hikconnect jest rewelacyjna tak jak samo jak chmura, fajnie byłoby tam podpiąć urządzenia ezviza
    gradek83
    Level 42  
    8850 wrote:
    Aplikacja hikconnect

A ona nie znajduje czasem tej kamery gdy chcesz dodać dodatkowa kamerę ?
    van claude jean damme
    Level 19  
    8850 wrote:
    Aplikacja hikconnect jest rewelacyjna tak jak samo jak chmura, fajnie byłoby tam podpiąć urządzenia ezviza

Przecież to jest ta sama chmura. Ezviz to konsumencka marka hika. Ludzie, poczytajcie najpierw trochę...
    gradek83
    Level 42  
    Jeśli tak to bez problemu powinien dodać kamerę Ezviz
    8850
    Level 21  
    Dziękuję, sprawdziłem Obie chmury są kompatybilne ze sobą można dodać hika do ezviza i odwrotnie . Działa.