Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Radio 2DIN z Androidem do Dacii Logan co wybrać?

Darek.S 21 Nov 2019 22:48 813 6
    Darek.S
    Level 34  
    Witam. Mam w moim Loganie MCV 2017r oryginalne radio z USB i Bluetooth ale chciałem zainstalowac kamere cofania i widze, że jest spory wybór na ALi. Choćby Link ale i inne np Isudar Link
    Zależy mi na tym by pasowały oryginalne wtyki aby był powrót do oryginału w razie awarii radia i żeby działało sterowanie z kierownicy. Słyszałem pozytywne opinie o Isudarze. czy ktos montował juz takie radio do Dacii i może polecić. Linki mile widziane do różnych sprzętów i tych tańszych i tych droższych. A przede wszystkim sprawdzonych pod kątem kompatybilności z autem. Pozdrawiam.
    milejow
    Level 43  
    Podłączyć da się każde radio, to tylko kwestia przejściówki Fakra-Iso, gorzej z oryginalnym sterowaniem bo trzeba przerabiać pilota lub stosować stosunkowo drogi interfejs.
    Darek.S
    Level 34  
    Oczywiście, ze po zastosowaniu przejściówki bądź przekrosowaniu kabli da się wsio podłączyć. Ale w szczególności cięcia i krosowania kabli chciałem uniknąć. Byłem już zdecydowany na taniego Podofo ale był kłopot z przejściówką. Wybór padł na Isudara i tego z górnej półki. Kolega z forum Dacii założył słabszy model i chwali. Szczególnie DSP. Po rozmowach z Chińczylami zamówiłem w Black Friday. Dodatkowo kamerę cofania i OBD. Sterowanie z kierownicy ma działać z wyjątkiem odbierania połączeń.
    Ale mając duży wyświetlacz w radiu obok nie powinno być problemu z odbiorem.
    Darek.S
    Level 34  
    Chińczyk pisze mi, że jest problem z wysyłka DHL-em bo mój adres jest w "Remote area" i mam podać inny adres albo dopłacić 17$ bo przesyłkę musi przejąć inna firma. Jak ja sprawdzałem nie powinno być żadnego problemu. Mam punkt DHL w zasadzie obok.
    Jak dzwoniłem do DHL dostawa z Chin przez DHL Exspres bezproblemowa. DHL Parcel już nie. Właśnie z nimi dyskutuję, ale ze względu na różnicę czasu jest to opóźnione.
    Parokrotnie kupowałem na Ali i takich jaj nie było.
    Czy ktoś przerabiał już temat?
    Darek.S
    Level 34  
    FrankAB wrote:
    trzeba podać adres który nie jest "Ra" i przesyłka przyjdzie do tego adresata.

O.k dzisiaj rano podałem na początku sam kod pocztowy kolegi z Krakowa bo sami mi zaproponowali inny adres. Ale nie mam pewności, że akurat ten kod sprawdzili.
    Potem wysyłałem im linki i zrzuty ekranowe z moim adresem ze stron DHL.
    Na końcu podałem kompletny adres kolegi z Krakowa ale ze względu na różnicę czasu odpowiedzi nie dostałem. Napisałem im , że wydaje się nieprawdopodobne by ponad milionowe miasto było "Ra" Jutro może się coś wyjaśni.
    Ten kolega wysłał mi linka , które adresy są O.K.
    https://www.dhl.com/content/dam/downloads/g0/express/services/surcharges/dhl_express_remote_areas.pdf
    Darek.S
    Level 34  
    Radio użytkowuję od miesiąca. Montaz bezproblemowy wszystkie wtyki pasowały. mechanicznie także idealnie dopasowane do Cocpitu.
    Działa sterowanie z kierownicy z wyjątkiem odbierania połączeń ale bez problemu można odebrać klikając w pobliski ekran.
    DSP działa rewelacyjnie - jakość dzwięku super. Działa przednia i tylna kamera.
    jedyny mankament jaki zauważyłem to kiepskawo działa tryb głośnomówiący.
    W poprzednim fabrycznym radiu tez nie działał rewelacyjnie ale ciut lepiej a po małej modyfikacji polegającej na obróceniu oryginalnego mikrofonu w podsufitce o 90° ( mikrofon był skierowany na bok a nie na dół) było już całkiem dobrze.
    Tu ciekawostka w Renault mikrofony tej "wady" nie mają.
    Być może to radio ma wejście na mikrofon i być może nawet jest podłączone do tego mikrofonu ale nieaktywowane i radio w trybie głośnomówiącym pracuje na wbudowanym. Zapytam o to Chińczyka.