Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Zmywarka AEG FF55402VI0P - Wymiana górnego spryskiwacza

lamer81 23 Nov 2019 15:45 1980 3
    lamer81
    Level 7  
    (na wszelki wypadek PNC 911676002/03 - nie wiem, czy nie trzeba było tego dać w temacie, tak czy owak nie zmieściło się. Jest to marka AEG Favorit ale chyba jakoś związana z Electrolux). Jeszcze wypada nadmienić, że jestem tu nowy)

Kupiłem nowy górny kosz na naczynia, bo mi stary zaczął rdzewieć. Nowy kosz jest bez "akcesoriów", potrzebuję więc użyć starych kółeczek, półeczek na kieliszki, spryskiwacza i rury spryskiwacza.

Z tego, co widzę, to nie da się zdemontować zespołu spryskiwacza bez wcześniejszego oddzielenia go od rury zasilającej go w wodę. Próbowałem przepchnąć "śmigło" pomiędzy metalowymi "szczebelkami" kosza, ale nie udało mi się. Rury zasilającej też mi się nie udało przepchnąć między tymi drutami...

Mam problem z oddzieleniem go. Nie mam nowego spryskiwacza ani nowej rury. Jak przełożyć spryskiwacz do nowego kosza? Robię coś nie tak?

Załączam fotografie zrobione przed (pierwsza) i po (druga i trzecia) odpięciu zatrzasków rury zasilającej spryskiwacz...

Zmywarka AEG FF55402VI0P - Wymiana górnego spryskiwacza Zmywarka AEG FF55402VI0P - Wymiana górnego spryskiwacza Zmywarka AEG FF55402VI0P - Wymiana górnego spryskiwacza
  • Helpful post
    mrice
    Moderator of Home appliances
    lamer81 wrote:
    Jak przełożyć spryskiwacz do nowego kosza? Robię coś nie tak?

Zabrakło odwagi, trzeba oddzielić zraszacz / śmigło od rury. W tym celu pomiędzy białą część a śmigło trzeba się wepchnąć płaskim śrubokrętem, podważyć i rozdzielić, idzie to dość ciężko.

Zmywarka AEG FF55402VI0P - Wymiana górnego spryskiwacza
    lamer81
    Level 7  
    Dzięki, spróbuję

Wysłane z telefonu
    lamer81
    Level 7  
    Cyt.: "Zabrakło odwagi, trzeba oddzielić zraszacz / śmigło od rury. W tym celu pomiędzy białą część a śmigło trzeba się wepchnąć płaskim śrubokrętem, podważyć i rozdzielić, idzie to dość ciężko."

Dokładnie tam, dzięki za dokładny rysunek, pomogło, nawet aż tak ciężko nie szło, kliknąłem podziękowanie :) zamykam wątek

Pozdrawiam :)