Piekarnik Samsung BQ2D7G144 po załączeniu termo obiegu wentylatory wiatraki załączają się tylko na moment po czym przestają działać i co się dzieje? Dodam jeszcze, że nie dogrzewa.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therefantomek wrote:Piekarnik Samsung BQ2D7G144 po załączeniu termo obiegu wentylatorywiatrakizałączają się tylko na moment po czym przestają działać i co się dzieje? Dodam jeszcze, że nie dogrzewa.
fantomek wrote:Jakieś zdjęcie poglądowe jak sie dostać i zmierzyć?
fantomek wrote:.Silnika ma zazwyczaj taką usterkę, ze ciężko ja zauważyć (trzeba by zmierzyć mu obroty i to nie zawsze od razu usterka występuje). Być może silnik uszkodził jeszcze elektronikę i nie zawsze to widać, a silniki masz sterowane SSR. Jednak termostat ot tak się nie nie uszkadza, tylko z powodu przegrzania się wyłącza lub załącza, aż przestaje łączyć.Miernik ustawiłem na "200K" i termostat górny nic nie wskazuje, a dolny wartość 0,00
fantomek wrote:nikt z kolegów fachowców nie chce podpowiedzieć w jaki sposob ustawić miernik co i jak zmierzyć i jakie wartości winne być prawidłowo
agnesss_2005 wrote:Witam u mnie wentylator górny działa.
fantomek wrote:Jednak może teraz podmienić termostaty dolny z górnym termobiegu żeby luknąć czy właśnie silnik górnego termoobiegu jest sprawny? Tylko pozostaje pytanie dlaczego na wejściu silnika wentylatora chłodzącego nie ma napięcia tak jak pisałem?
PS.
Skąd wiedzieć, która wtyczka z tych dwóch co podłączone są pod termostat do którego jego kroćca?