Czy jest ktoś w stanie rozrysować mi układ na kilku tranzystorach do tej zgrzewarki ? Prosiłbym o prosty schemat który jest w stanie polutować nawet amator.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereQuote:Układ czasowy na tranzystorach będzie miał więcej elementów niż na scalaku, ale będzie bardzo podatny na modyfikacje, każdy element można dać inny niż na schemacie i dostosować resztę, tranzystory prawie dowolne, potencjometr jak będzie inny, to dobierzesz kondensator.Czy jest ktoś w stanie rozrysować mi układ na kilku tranzystorach do tej zgrzewarki ? Prosiłbym o prosty schemat który jest w stanie polutować nawet amator.
Coolbartek wrote:Wydajesz pieniądze na złom a sknerzysz na kilka elementów elektronicznych? Zbieranie złomu i innych śmieci można leczyć...Za to kupiłem takie coś od dewalt. Czy naprawa jest opłacalna. To wiertarka udarowa dewalt 650w. Spalony stojan.
398216 Usunięty wrote:Coolbartek wrote:Wydajesz pieniądze na złom a sknerzysz na kilka elementów elektronicznych? Zbieranie złomu i innych śmieci można leczyć...Za to kupiłem takie coś od dewalt. Czy naprawa jest opłacalna. To wiertarka udarowa dewalt 650w. Spalony stojan.
wada wrote:Miał być układ który da się złożyć ze śmieci. Prawie dowolnych śmieci elektronicznychjarek_lnx po co tak skomplikowanie ?
Coolbartek wrote:Można zbudować urządzenie do testowania wirników, nawet na elektrodzie było, ale to znowu inwestycja - nie ma nic za darmo. Ale żeby zrozumieć kiedy warto włożyć kasę i pracę, żeby coś zyskać, trzeba myśleć trzeźwo.Spalony stojan. Jak sprawdzić czy wirnik jest sprawny ?