Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

HikVision HiWatch HWC-P100-D/W - hasło domyślne

orzepka 25 Nov 2019 15:44 5472 16
Optex
  • Tania kamera jak w temacie nie posiada w dokumentacji hasła domyślnego (nawet wg supportu) :-)

Procedura resetu hasła nie jest trywialna i podobno nie zawsze działa, poza tym hasło zresetować możemy tylko wtedy kiedy kamera zakupiona została w oficjalnym kanale dystrybucji, cytuję pomoc techniczną:
    "Reset hasła dostępny jest tylko dla urządzeń zakupionych w oficjalnym kanale dystrybucji i jest realizowana przez autoryzowanych partnerów."

Informuję zatem że hasło domyślne dla tego typu kamery, może dla innych budżetowych również to:
    użytkownik: admin
    hasło: adminKODZAB (KODZAB - znajduje się na naklejce pod kamerą opisany jako Verification Code, należy go dokleić do słowa admin)

------------------------------------------------
    Ogłoszenie

Zapraszamy do zapoznania się z pozostałymi poradnikami, tematami wyróżnionymi, artykułami, z zakresu systemów zabezpieczeń takich jak domofony, automatyka bram i szlabanów, systemy alarmowe, kamery, kontrola dostępu:
    Poradniki dot. systemów zabezpieczeń

Jeżeli w w/w tematach nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie, zapraszamy na forum:
    Systemy zabezpieczeń

Zachęcamy również do odwiedzenia sekcji Poradniki Ogólne, gdzie znajdziecie materiały z pozostałych działów forum, w tym dla osób rozpoczynających swoją przygodę z elektroniką:
    Poradniki Ogólne
    About Author
    orzepka
    Level 11  
    orzepka wrote 18 posts with rating 18. Live in city Mikołów. Been with us since 2007 year.
  • Optex
    spinacz
    Level 42  
    Kolego aż nie chce mi się wierzyć że nie da się jej zresetować.
    A przycisk reset z tyłu to nie działa ?
    orzepka
    Level 11  
    Tak działa. Przywraca domyślne hasło które nigdzie nie jest podane a o którym pisałem wcześniej.
    spinacz
    Level 42  
    Szczerze to dziwne bardzo nigdy bym nie przypuszczał, a już trochę kamer założyłem tej marki. Cenna informacja.
    sosarek

Level 43  
    Domyślne hasła to 12345, można je także zdefiniować przy pierwszej konfiguracji kamery poprzez WWW bądź używając SADP Tool.
  • Optex
    orzepka
    Level 11  
    Nie do tej kamery !!!
    Poza tym ta kamera nie ma interfejsu do administracji przez www.

Zadziwia mnie że ktoś nie miał styczności z danym modelem sprzętu i wypisuje swoje mądrości.

Naprawdę, pierwsze co znalazłem na google to domyślne hasło 12345, jednak do tej kamery zapraszam do wpisu nr 1 tego wątku.
    MLRwin
    Level 18  
    Bardzo cenna informacja!

Dodam, ze takie haslo sprawdza sie tez w nowszym modelu hwc-p120-d/w.

Posiadam nowszy model p120 i posiada ona mozliwosc kofiguracji przez www.
    PrzemWas
    Level 5  
    MLRwin wrote:

Posiadam nowszy model p120 i posiada ona mozliwosc kofiguracji przez www.

Ciekawe czy wyjdzie jakaś aktualizacja, która umożliwi dostęp przez WWW dla kamer ze starszym softem.
    digitaladam
    Level 11  
    Szanowny Kolego @MLRwin . W jaki sposób dostajesz się do tej kamery przez www? U mnie wciąż pusta strona, tylko napis "Access Error: 404 -- Not Found / Can't locate document: "
    Krisb75123
    Level 2  
    Bravo. Nareszcie sie dowiedziałem jakie jest hasło do hwc-p120-d/w. Z tym verify kodem działa!!!! Znaczy kolejny krok do podłączenia jest do rejestratora. Do tej pory rejestrator wyrzucał błąd "Błąd hasła".

Dzięki
    PCIE
    Level 11  
    1. @orzepka "hasło: adminKODZAB (KODZAB" Fajnie z Twoje j strony za graficzne przedstawienie, Ciekawi mnie skąd uzyskałeś tę informację (zapewne wiem od kogo) ;> zresztą bardzo celną, Bo hikvision Poland dalej twierdzi, że kamery nie mają haseł ustawionych w domyślny sposób, nie mylić z domyślnymi. W hikvision hasła typu 12345 już się skończyły. Mało tego jak użyjemy w haśle właśnie ciągu 1234 to później są rózne anomalia, brak połaczenia p2p, nie można dodać do rejestratora itp itd...
    2. Dodam że kamery Hikvision WiF konfigurowane pierwszy raz przez smartfon (a nie z poziomu komputera) aktywują się automatycznie i również dostają hasła w domyślny sposób ,właśnie admin+kod weryfikacyjny.
    3. Powiem również że przesyłanie plików do dystrybutorów z resetem hasła nic nie da... Bo ono jest założone w domyślny sposób, który został przedstawiony wcześniej.
    4. @MLRwin Proszę nie siać zamętu HWC-P120D/W to nie nowszy model kamery HWC-P100D/W tylko kamera 2MP P120 i 1MP P100. proszę o przedstawienie interfejsu (jakiś zrzut) z interfejsu web tej kamery, bardzo ciekawi mnie jak wygląda.
    5. Najbardziej zaawansowane funkcje konfiguracji kamery uzyskamy z poziomu programu batch configuration tool.
    6. Rzadko się udzielam się na Elektrodzie stąd mało punktów, jednak czasami muszę to zrobić popierając słowa @orzepka. Niech się nei wypowiadają osoby które nie miały tego sprzętu w rękach. Miałem okazję przeprowadzić wnikliwy test tej kamery przed wprowadzeniem jej na rynek Polski. Błędów firmware było zdecydowanie więcej.
    7. I szczerze mówiąc podziękujcie za instrukcję w jakiej jest formie bo do wielu kamer Hikvision dostarcza na zasadzie na co uważać i czego nie robić z kamerą.
    8. Kamera nie ma interfejsu WEB i ONVIF ale ma protokół prywatny i możemy dowolnie podłączać pod rejestratory Hikvision.
    titex_pl
    Level 2  
    Witam
    podpinam się pod ten post bo od trzech tygodni męczę się z tą kamerą.

Zaczęło się od tego samego problemu jak się zalogować do kamery (ale to już jest wyjaśnione także się nie rozpisuję).

Aktualnie mam problem z wysyłaniem zdjęć na "ftp"
    Jak to poprawnie skonfigurować ?
    Czy komuś udało się wysłać zdjęcia z kamery na ftp ?

Dodam że klikając test w ustawieniach ftp oczywiście wszystko jest ok nawet na ftp pojawia się drzewo katalogów oraz plik test.txt, problem w tym że kamera nie wysyła zdjęć na serwer.
    PCIE
    Level 11  
    Proszę zainstalował program Batch configuation tool - do pobrania z internetu, Z poziomu tego pogramu ustwić prawidłowo, adresy serwera FTP, detekcję ruchu, harmonogram nagrań .
    W harmonogramie zaznaczyć nagrywanie obrazu i w ustawieniach zaawansowanych dokonać wyboru czy pliki mają być zapisywane ciągle w odpowiednich odstępach czasu czy tylko przy detekcji ruchu,
    titex_pl
    Level 2  
    Miałem zainstalowany program iVMS-4200 usunąłem go zresetowałem kamerę i zainstalowałem Batch configuation (już wcześniej zanim napisałem pierwszego posta) panel konfiguracyjny jest taki sam w obu programach i

@PCIE właśnie te opcje mam zaznaczone i na ftp-ie nie pojawiają się żadne zdjęcia.

Dlatego jestem ciekaw czy komuś udało się wysłać zdjęcia z kamery na ftp ?

Tak jak pisałem wcześniej test ftp działa poprawnie ale zdjęcia nie są wysyłane.
    PCIE
    Level 11  
    przesyłam tutorial video.

Link

Mam nadzieję, że pomoże.

W zależności od sewera należy odzczekać chwilę, aż kamera utworzy odpowiednie katalogi. U nas na serwerze jest jakiś błąd godziny przesunięcie.
    titex_pl
    Level 2  
    Dzięki za pomoc ale to wszystko wypróbowałem i nadal nic.

W piątek zawiozłem kamerkę do sklepu gdzie ją kupiłem jako reklamacja, że nie wysyła zdjęć na FTP.
    Na razie czekam na odpowiedź.

Jak na razie podejrzewam, że jest jakiś błąd w oprogramowaniu kamery. Jak komuś się chce to niech sprawdzi jaki ma u siebie numer softu.
    U mnie jest:
    V5.4.4 bulid 171221
    V7.2 bulid 170123
    PrzemWas
    Level 5  
    Może wiecie dlaczego kamera co jakiś czas z odtwarza sygnał, jakby jakieś powiadomienie?