Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Hiseeu IP 5mp reset hasła

warex123 26 Nov 2019 17:54 2013 9
Optex
    warex123
    Level 6  
    Witam zakupiłem taką kamerkę bullet Hiseeu ip 5mp w instrukcji jest napisane jakie ip i passy do kamerki.Po wpisaniu ip nic się nie pojawia;/.Z tym się uporałem było zmienione nawet ip. Okazało się ,że prawdopodobnie acc i pass chińczyk ustawił sobie z księżyca;/.Nie mogę tego obejść producent mówi abym wpisał tylko login czyli admin ,a pass ma być pusty w przeglądarce wywala login failed novoltage zmieniałem zasilacze nie pomogło nie mogę wejść na kamerę ;/ Przez program CMS też nie mogę wejść na kamerę.Kamera jest raczej sprawna tylko ktoś przy składaniu poustawiał passy ;/ Jest możliwy jakiś reset.Brak klawisza reset.Szukałem na płytce Resfet + GND ale nie ma tutaj takiego czegoś.Jeśli ktoś będzie pytał próbowałem różne kombinacje acc + pass. Hiseeu IP 5mp reset hasła Hiseeu IP 5mp reset hasła
  • Optex
    Bartek.Friend
    Level 14  
    A moze tak podaj dokladny model tego chinola
  • Optex
    Bartek.Friend
    Level 14  
    Z tego co widze w manualu to login admin i bez hasla powinno wejsc.

Jesli nie to musisz pisac na chinski support bo w polsce chyba nie ma dystrybutora

A zwieranie czegokolwiek stanowczo odradzam.
    Wydaje mi sie ze oni master haselko jakies generuja po numerze seryjnym
    gradek83
    Level 42  
    Z kamerą nie miałeś płytki CD ? Czasem majfrend daje płytkę z oprogramowaniem do wyszukiwania kamery z funkcją resetowania do ustawień fabrycznych.
    Ewentualnie zainstaluj ONVIF Device Manager zaloguj się na niego admin admin i wyszukaj swojej kamery jak znajdziesz przejdź do zakładki Maintenance i sprawdź czy opcja HARD RESET zadziała.

Podeślij wyraźniejsze zdjęcia i zdjęcie końcówek kabli.

Dodano po 2 [minuty]:

warex123 wrote:
    Może tak zewrzeć 1 z 4 na płytce środek jest jakiś napis wifi ???

Raczej nie zwieraj tam nic. To o ile się nie mylę jest złącze USB na zewnętrzny moduł WI-FI.

Ewentualnie spróbuj zresetować programem z załącznika.
    warex123
    Level 6  
    gradek83 wrote:
    Z kamerą nie miałeś płytki CD ? Czasem majfrend daje płytkę z oprogramowaniem do wyszukiwania kamery z funkcją resetowania do ustawień fabrycznych.
    Ewentualnie zainstaluj ONVIF Device Manager zaloguj się na niego admin admin i wyszukaj swojej kamery jak znajdziesz przejdź do zakładki Maintenance i sprawdź czy opcja HARD RESET zadziała.

Podeślij wyraźniejsze zdjęcia i zdjęcie końcówek kabli.

Dodano po 2 [minuty]:

warex123 wrote:
    Może tak zewrzeć 1 z 4 na płytce środek jest jakiś napis wifi ???

Raczej nie zwieraj tam nic. To o ile się nie mylę jest złącze USB na zewnętrzny moduł WI-FI.

Ewentualnie spróbuj zresetować programem z załącznika.

Dzięki
    tylko mam jeszcze jedno pytanie w tym programie ONVIF Device Manager
    mogę zmienić ip,a w sekcji user managament nie mogę zmienić hasła ??? czyli chciałbym ustawić jakieś hasło ,a nie mogę can not update reserved user???
    gradek83
    Level 42  
    W programie po zalogowaniu zazwyczaj wpisuję admin admin i nic tam nie zmieniał. Program wyszukuje kamery w tej samej klasie co masz ip w swoim PC np 192.168.0.10 itp lub innym przydzielonym np przez DHCP Rutera w sieci LAN.

Ewentualnie sprawdź czy program z załącznika znajdzie kamerę.
    Podczas instalowania General_DeviceManage na samym początku zaznacz tą opcję czyli to będzie Angielski dalej jak leci.

Ewentualnie tym sposobem.

warex123
    Level 6  
    Zresetowałem kamerkę.Teraz chodzi.Tylko mam mały drugi problem.Kamerki nagrywają na dysk czyli rejestrator i mogę zobaczyć na telefonie aplikacja xmeye.Chciałbym np. mieć podgląd z kilku dni do tyłu na telefonie i pc można to ustawić???
    W cms na pc gdy dodam kamerkę i klikam odtwarzanie wybieram kamerkę nie znajduje mi nagrań w ogóle ???Kamery wyświetlają obecny obraz. Nie może połączyć się z rejestratorem czy coś w tym stylu???
    Bartek.Friend
    Level 14  
    Jesli jest to kamera IP to musisz przejsc do ustawien kamery przez przegladarke podajac jej adres ip, zaloguj sie na niej i w ustawieniach kamery ustaw nagrywanie. Jesli w menu kamery nie ustawisz nagrywania, sam w sobie rejestrator nie zapisze Ci nagran.
    warex123
    Level 6  
    Nie zrozumiales:/ rejestrator zapisuje nagrania z dwoch kamer moge otwarzac nagrania ale tylko na rejestratorze.Chcialbym otwarzac na telefonie lub pc zapis z kamer ale nie moge.moge tylko ogladac obecny obraz z kamer???