Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Zamel nc-06 VP-817W oraz otwieranie bramy Nice Robus 250HS

spiczek 27 Nov 2019 17:53 3894 4
    spiczek
    Level 2  
    Witam,
    Mam problem z podłączeniem modułu nc-06 pod bramę nice robus 250hs. Udało mi się podłączyć cały domofon z dwoma zasilaczami aby RFID działał. Poległem na podłączeniu bramy. Podłączyłem wszystko zgodnie z załączonymi zdjęciami. Do domofonu moduł NC-06 i z tego modułu na wyjscie na silniku na SBS - step by step. Na domofonie jest ustawione NO jako sterowanie bramy. Gdy przytrzymuje przycisk kluczyka na domofonie co powinno otworzyć bramę nic się nie dzieje.

Zgodnie z zał Zamel nc-06 VP-817W oraz otwieranie bramy Nice Robus 250HS Zamel nc-06 VP-817W oraz otwieranie bramy Nice Robus 250HS
    sosarek

Level 43  
    Zwarcie na krótko zacisku SBS w sterowniku bramy powoduje jej zadziałanie?
    Co masz w ustawieniach wyjścia w monitorze?
    spiczek
    Level 2  
    sosarek wrote:
    Zwarcie na krótko zacisku SBS w sterowniku bramy powoduje jej zadziałanie?
    Co masz w ustawieniach wyjścia w monitorze?

W ustawieniach zaawansowanych mam sygnal 1s i ustawione na NO. Gdy przytrzymuje kluczyk po sekundzie dioda monitora mignie. Na bramie nic sie nie dzieje. Podłoczony moduł nc-06 powoduje, że lampka SBS się pali.

Masz na myśli, że jak zewrę SBS drucikiem to powinna brama wykonać jakiś krok z SBS?
    sosarek

Level 43  
    spiczek wrote:
    Masz na myśli, że jak zewrę SBS drucikiem to powinna brama wykonać jakiś krok z SBS?

Dokładnie tak - sprawdź.
    Przy okazji wydłuż impuls na wyjściu sterownika.
    spiczek
    Level 2  
    Okazało się, że w kablu była uszkodzona jedna żyła. Podłączyłem pod inną i zadziałało.
    Dziękuję Tobie bardzo za pomoc. Podpowiedz, aby zewrzeć kable doprowadziła mnie do tego.