Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Gdzie szukać części zamiennych Bosch GDS 18V Li HT ?

@wojtek@ 28 Nov 2019 22:13 654 2
    @wojtek@
    Level 10  
    Witam , jakiś czas temu pisałem tu na forum odnośnie wyboru klucza udarowego ( https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3505600.html ). Dzisiaj z czystym sumieniem mogę napisać Bosch to nie był zbyt tani wybór, ale myślę,że nie taka zła decyzja ( Bosch GDS 18 V-EC 250). Ostatnio zakupiłem takie ustrojstwo Bosch GDS 18-Li HT. Oczywiście w opłakanym stanie z zewnątrz , ale za to w bardzo atrakcyjnej cenie na OLX. Akumulatory pasują od reszty urządzeń, więc jest ok. PROSZĘ TYLKO UWAŻAĆ NA SPRZEDAJĄCYCH NA OLX !!! (taka mała dygresja , bo jak odpaliłem klucz po zakupie to tylko lepiej grały młockarnie kiedyś na wioskach i most źle wyregulowany w polonezie ) oczywiście nie odbierają telefonów i na SMS-y nie odpisują nasi kochani Janusze jakby innych nazw brakowało na takich kosmitów (oczywiście jak się pytałem wcześniej sprzęt w pełni sprawny ). Myślę sobie, a co mi teraz szkodzi otworzę wnętrze tego "potwora" i tu niespodzianka - bardzo mało opiłków metalu, tylko kurz przylepiony do posmarowanych części pracujących, ale za to stary twardy smar na łożysku przy stronie gdzie występuję wysoka temperatura czyli przy samym końcu klucza tzn. tam gdzie zakładamy nasadkę udarową (niektórzy zakładają tam zwykłe klucze "nasadystyczne ", ale Oni mają dużo pieniędzy i Ich stać, żeby tak robić ;) ) reszta naprawdę wyglądała ok biorąc pod uwagę datę produkcji tj. rok 2011 czyli grubo ponad 8 lat temu, wszystko wymyłem, posmarowałem i śmiga pięknie , tylko tu powstaje mały problem :) czyli kilka pytań do specjalistów (pod ostatnim postem było kilku , ale proszę nie!!! takich mi nie trzeba :) )
    1. Sprzęt produkowany w USA a to ciekawe (pierwszy mój produkt made in USA nie sygnowany ołowiem [o którym mi wiadomo, reszta to PRC itd] :) )
    2.U nas tylko sprzedają te sprzęty Bosch GDS 18 V-LI HT (tak zaobserwowałem, być może się mylę ) a gdzie części zamienne ?
    3. Silnik szczotkowy a nigdzie szczotek nie mogę znaleźć ( czy nie można ich zmienić jak się zużyją ? Taki nowoczesny silnik spalinowy tylko w wydaniu Boscha? jak sie zepsuje trzeba zmienić cały ? ( "BOSCH SILNIK KLUCZA UDAROWEGO GDS 18-HT GDS 18-Li HT" cena 650 zł )

Proszę o poradę fachowców a nie "mistrzów" co sobie pkt nabijają

Pozdrawiam
    AndreWLD
    Level 9  
    Polecam poszperać w olx.
    Magic_moon

Level 29  
    Lub w serwisie Boscha