Witam wszystkich. Mam problem z laptopem. Kupiłem go około 2 miesiące temu. Jest to laptop Lenovo ideapad S340. Problem pojawił się, kiedy próbowałem podłączyć telewizor do laptopa przez HDMI. Telewizor wykrywał, że jest coś podłączone (Z komunikatu "Sprawdź kabel sygnałowy" zmieniał się na komunikat "Brak sygnału"), natomiast laptop nie reagował nic. Próbowałem z dwoma różnymi kablami (oba działają - korzystam z nich na co dzień przy PC oraz konsoli), oraz z trzema różnymi telewizorami - zawsze efekt ten sam. Jeśli chodzi o szczegółową specyfikację laptopa to jest to procesor Intel i5-8265U, 12 GB RAMu, dwie karty graficzne - zintegrowana Intel UHD Graphics 620 oraz dedykowana NVIDIA GeForce MX250. System operacyjny Windows 10 Enterprise 64-bit. Próbowałem już wielu różnych rzeczy. Sterowniki najnowsze od producentów kart graficznych nie pomogły nic. Te ze strony Lenovo również. Próbowałem również ze starszymi wersjami - wciąż nic. Wyłączenie jednej z kart graficznych też nie pomaga. Myślę nad wadą wejścia HDMI, ale z drugiej strony telewizor widzi, że coś się dzieje w momencie podłączenia kabla do laptopa. W Centrum sterowania grafiką Intel również nie wykrywa mi podłączonego monitora. Ma ktoś jakiś pomysł? Może jest coś, czego jeszcze nie zrobiłem. Może coś zrobiłem źle? A może mimo wszystko jest to wina wejścia HDMI w laptopie? Proszę o pomoc.