Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Czy sterownik DMX od AVT będzie działał z programem Sunlite 3?

7936 03 Dec 2019 20:09 927 8
    7936
    Level 18  
    Czy jest możliwe aby sterownik dmx od avt działał z programem sunlite 3 ?
    504651921
    Level 15  
    Raczej nie będzie to możliwe - to grupa oprogramowania, specjalnie zblokowana ,żeby sprzedawać do tego swoje interfejsy dmx w extra cenie. Masz tego od groma, myDMX, Daslight, nicolaudie, Cameo i wiele innych.. wszystko to samo tylko pod inną marką.
    No chyba że sunlite 3 ma darmowy artnet - to by się dało.
    7936
    Level 18  
    Zakładka do artnetu ma. Nie przeglądałem tego jeszcze. A jak idzie o artnet. To myślałem o kwmatik. Tylko że też nie wiem czy to pójdzie.
    504651921
    Level 15  
    Aby sprawdzić czy coś wysyła po Artnecie możesz podglądnąć programem The ArtNetominator.

Choć wątpię, że będzie wysyłać - raczej ta opcja działa po podłączeniu dedykowanego interfejsu lub też po wykupieniu dodatkowej opcji/licencji.

Jeśli będzie wysyłać - to wystarczy że odpalisz program dmx to artnet z freestylera. Bedzie działać jako programowa bramka z Twoim avt.

A czemu akurat ten program ? przecież masz wiele innych programów - nawet darmowych ( czasami z pewnymi ograniczeniami) np freestyler, qlc, dot2, magicq chamsys, onyx itd...
    7936
    Level 18  
    Ciężkie pytanie zadałeś . Czemu akurat ten. Coz ze tak powiem z ciekawości.

Freestyler-a nie lubię,tak jak on mnie.
    QLC jest fajny. I przyjazny dla ludzi .

The ArtNetominator jest częścią sunlite3 . Czy to osobny program.
    504651921
    Level 15  
    Osobny. Ale z tego co już patrzyłem, nie znalazłem artnet w sunlite3
    7936
    Level 18  
    Moze dla tego ze nie dodałeś to przy instalacji. Ale będę miał chwilę to zajrzę u siebie. Pamiętam że program pytal podczas instalacji o artnet.
    7936
    Level 18  
    Dodaje .
    Sprawdziłem u siebie, mam opcje sieci. I mam opcje do wyboru ustawień sieci.
    7936
    Level 18  
    Poprostu nie da się. Musi być dedykowany sterownik.