Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dodge Caravan - Zmiana czerwonych LED na pomarańczowe (kierunek)

kenny1994 04 Dec 2019 21:08 849 2
    kenny1994
    Level 10  
    Witam!

Potrzebuje zmienić diody w kierunku z tyłu na pomarańczowe, nie wiem jakie dać i gdzie je w ogóle szukać. Dioda ma 3mm x ok. 3.5mm, ma 4 nóżki i przy diodzie dochodzi prąd ok. 1,81V. Drugie pytanie, jaki zastosować rezystor, bo po odłączeniu 12 takich samych diód kierunek szybciej miga. Do płytki wiadomo dochodzi 12V.
    W załączeniu dwie płytki z diodami z jednej lampy, jedna którą zostawiłem na kierunek, druga na stop i pozycje.

Pozdrawiam,
    Krystian
    Mobali
    Level 41  
    Zwykle przy przeróbce lamp ze standardów USA na UE wymiana nie ogranicza się wyłącznie elementów LED. Zmiana koloru lamp najczęściej wiąże się z korektą parametrów pracy układów sterujących (przetwornic). Na podmianę niespecjalnie nadają się przypadkowe elementy, a ich lutowanie należy przeprowadzić z zachowaniem przynajmniej minimalnych wymagań jeśli chodzi o temperaturę procesu. Jeśli nie masz doświadczenia, być może w tym wypadku warto skorzystać z pomocy fachowca, lub firmy zajmującej się tego typu przeróbkami.
    kenny1994
    Level 10  
    Trochę mi się przewija tego przez ręce dlatego chciałbym sam zacząć to przerabiać.