co polecacie? i jakie są koszty eksploatacji? po jakim czasie i za jaką kasę?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theretygellin wrote:Kolego z Krakowa, mogę się z tobą założyć, że mam większą wiedzę i praktykę w serwisowaniu. Mam zaliczony europejski certyfikat serwisowy Ricoha. Możesz się takim pochwalić? Wątpię. Ale tu nie o to chodzi co kto umie. Jeżeli jeszcze nie wyszedłeś z ery analogów, a twoje bębny pykają po 5 mln, to serdecznie gratulują. Jesteś chyba cudotwórcą. Tak dalej. Powtarzam ,takie posty rzucaj na allegro amatorom. szacuneczek
tygellin wrote:Znam te kopiareczki doskonale. Co z tego, że producent podał takie obciążenia, skoro uchwyty tych bębnów nie wytrzymują nawet połowy tego obciążenia. A koszt sam napisałeś. W tej cenie kupisz 10 innych. Kyocerki są na prawdę ok, ale koszty materiałów przyprawiają o pulpitację serca. Lepiej wybrać Aficio 850. 110 kopii/min, a koszty 3-krotnie mniejsze.
tygellin wrote:Akurat, możemy dalej pogadać. Jeżeli stosujesz zamienniki, to wszystko można tanio kupić. Ale np. dla przykładu: głupi komplet rolek df( raptem chyba 4szt) to koszt min 3 stówek i ręczę że będzie ci ciężko kupić jakieś altrenatywne. Faktycznie 25 nie są ąż tak drogie, ale o ile się orientujesz Kyocera wymienia całe PM kity na po 500tys i kosztuje on lekko 4-5 tys.( w tych większych maszynkach) A co będzie jak np, załatwisz bębenek zszywką? Będziesz musiał szukać zamienników. A tych do kyocerek nie ma za dużo. Idź w tych czasach do klienta i powiedz mu , że powinien wymienić części za 5 tys. Pogoni cię od razu. Dlatego sądze, że lepiej wymieniać 5 bębnów po 1 tys, niż 1 za 5tys. To są znakomite urządzenia , ale nie na polską rzeczywistość.