Skoro tak piszesz, to w zasadzie połowa tego wątku jest bez sensu.
Jedni piszą tak:
Ty piszesz tak, mimo że nie ma mowy o graniu w żadne gry AAA nawet z ubiegłego roku:
A autorowi chodzi o:
Pomijam fakt że rozmowa niepotrzebnie zeszła w kierunku freesync/gsync.
To w końcu jak zobaczyłem ten komentarz o przekątnej i dwóch monitorach to niestety nie wytrzymałem i odpowiedziałem.
Obstawiam że w tym problem (w rozdzielczości), że robi się czarny ekran:
Dlatego poprosiłem o listę trybów.
Na tej karcie (zresztą jak i w całej rodzinie kart kepler od nvidii) jest możliwe osiągnięcie co najwyżej 120 Hz przy 1440p. O 144Hz można zapomnieć. Monitor też zarówno na HDMI 2 jak i DP obsługuje natywną rozdzielczość przy odświeżaniu 60, 100, 120 jak i 144Hz.
Wymiana przewodu moim zdaniem też nic nie zmieni, chyba że ten jest naprawdę niskiej jakości.
Jedni piszą tak:
Tomequ123 wrote:Karta jest wystarczająca, żeby grać w starsze gry przy ponad 140 klatkach.
Ty piszesz tak, mimo że nie ma mowy o graniu w żadne gry AAA nawet z ubiegłego roku:
badboy84 wrote:To jest monitor 1440p i prawdę mówiąc też czarno to widzę.
1060 już dostaje zadyszki przy FHD i wysokich ustawieniach i max to raczej 70-80FPS.
A autorowi chodzi o:
Gatekeeper666 wrote:Istotą jest nie to, że nie chce wydolić, tylko to że nie widzi odświeżania powyżej 60 HZ.
Pomijam fakt że rozmowa niepotrzebnie zeszła w kierunku freesync/gsync.
To w końcu jak zobaczyłem ten komentarz o przekątnej i dwóch monitorach to niestety nie wytrzymałem i odpowiedziałem.
Obstawiam że w tym problem (w rozdzielczości), że robi się czarny ekran:
Gatekeeper666 wrote:i w ustawieniach widzi mi teraz 120 Hz i rozdzielczość 3600 (domyślnie nie obsługiwaną przez monitor)
Dlatego poprosiłem o listę trybów.
Na tej karcie (zresztą jak i w całej rodzinie kart kepler od nvidii) jest możliwe osiągnięcie co najwyżej 120 Hz przy 1440p. O 144Hz można zapomnieć. Monitor też zarówno na HDMI 2 jak i DP obsługuje natywną rozdzielczość przy odświeżaniu 60, 100, 120 jak i 144Hz.
Wymiana przewodu moim zdaniem też nic nie zmieni, chyba że ten jest naprawdę niskiej jakości.