Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Megane Classic 1.6 1999r. - kręci a nie odpala

Lukaszwu89 06 Dec 2019 05:27 393 5
  • #1
    Lukaszwu89
    Level 2  
    Witam, mam problem z moja Megane - drzwi do niej otwieram pilotem w kluczyku ale po włożeniu i przekręceniu stacyjki dioda immo szybko mruga co daje efekt kręcenia silnika. A nie odpala, proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny.
    Ethernet jednoparowy (SPE) - rozwiązania w przemyśle. Szkolenie 29.09.2021r. g. 11.00 Zarejestruj się za darmo
  • #2
    auto-com
    Level 7  
    masz zwarcie w stacyjce kolego i immo się blokuje.
  • #3
    Lukaszwu89
    Level 2  
    Ok A można to samemu jakoś naprawić
  • #4
    jurekk55
    Level 36  
    Autu niewiele warte ,więc nie ma problemu...Kostki stacyjki tanie,zestawy rozruchowe też... A jak skończycie "naprawy" prosze sprawdzić zasilanie ECU i sprawdzić Clip-em albo i NXRem co w stanach.

    Dodano po 2 [minuty]:

    auto-com wrote:
    masz zwarcie w stacyjce kolego i immo się blokuje.


    Regulamin zabrania określania gdzie ma zwarcie user, chyba zacznę zbierać punkty za donosy do adminów za kablowanie kto pisze wybitne bzdury.
  • #6
    auto-com
    Level 7  
    Miałem identyczny problem, kupiłem stacyjkę za 35 zł z nowym kluczykiem, kluczyk przełożyłem w starą obudowę a stacyjkę zamontowałem -godzinka roboty. Immo nie wystartuje bo stacyjka je blokuje. Jak wymienisz stacyjkę immo przestanie mrugać i zacznie działać prawidłowo.
    Bzdury pseudo elektryków o zblokowanym immo to tylko wyciąganie kasy więc nie słuchaj bzdur tylko zakasaj rękawy i po sprawie. U mnie też mrugało i jakoś immo nie było zblokowane. Mój kolega zajmuje się zparawami takich niby zblokowanych immo i kasuje naiwniaków. Stacyjki to problem w Masterach Movano i innych ustrojstwach podobnych a stacyjki są identyczne.