Ja ogrzewam 3,5x6,5 m2, ściany ocieplone styropianem 3 cm. Kilka sezonów wstecz przy -20 na podwórku, miałem +15. Kilka dni ogrzewanie nie było włączane, i kilka godzin do tych +15 musiało popracować. Całość zamontowana w szafce po jakiejś aparaturze sterowniczej o wymiarach 60x60x25 cm, przykręcona do ściany. Wewnątrz 2xD3LCC ( pracują zamiennie, jeszcze nie było potrzeby uruchamiania dwóch jednocześnie ), zasilacz 12/24V (trafo toroid + mostek i pojemności filtrujące ), kilka przełączników + impulsator do pompki i sama pompka. Spaliny odprowadzone na zewnątrz rurkami miedzianymi fi 22mm, wylot gorącego powietrza skierowany na warsztat. Obok beczka 60l na ON ( z początku była 5l bańka wewnątrz obudowy). Zużycie paliwa w obecnych temperaturach około 5l na tydzień. Mam też kilka ogrzewań mokrych (różne wersje ) zdobytych od zaprzyjaźnionego właściciela szrotu. Jednak jeszcze ich nie sprawdzałem, dlatego że to wersje benzynowe. Bez ocieplenia garażu raczej nie ogrzejesz, szkoda paliwa. Jak zależy Ci na szybkim ogrzaniu, to poszukaj nagrzewnicy olejowej z wyprowadzeniem spalin. Rozejrzyj się za czymś takim;
https://allegro.pl/oferta/nagrzewnica-olejowa-25kw-z-odprowadzeniem-spalin-m-8593791595