Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Huawei P Smart nie włącza sie

bielas75 12 Dec 2019 10:57 2853 5
    bielas75
    Level 17  
    Witam, dostałem P Smarta do wymiany lcd po upadku. Przed naprawą telefon normalnie działał tylko potłuczony dotyk był. Nowy lcd podpięty przed demontażem uszkodzonego -działa. Więc demontaż uszkodzonego lcd , wklejenie nowego a po wyschnięciu silikonu składam całość i telefon martwy. Brak reakcji na włącznik . Tylko po wpięciu ładowarki uruchamia się tryb Recovery a po wypięciu telefon odrazu się wyłącza . Proszę o pomoc gdzie szukać przyczyny tej usterki. Dodam że płyty głównej nie ruszałem.
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Sprawdź czy nie ma gdzieś zwarcia na klawiszach bocznych no i bateria w jakim stanie.
    bielas75
    Level 17  
    Brak zwarcia na klawiszach na innej baterii ten sam objaw. Zastanawia mnie ze recowery uruchamia sie tylko pod ładowarką po jej odpięciu telefon sie wyłącza natychmiast
    KRY5PIN
    Level 36  
    A jak podepniesz stary wyświetlacz to jak się zachowuje?? Uruchamia się normalnie?
    bielas75
    Level 17  
    Na obu lcd jest to samo
    hellosolaris
    Level 9  
    Wygląda jak na jakiś problem z firmware. Skoro się włącza Recovery spróbuj zrobić wipe data (zacznij od cache) pytanie czy sa na nim jakies wazne dane. Idzie włączyć Recovery bez podpiętej baterii?