Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lenovo T520 nie działa touchpad

Caller-007 14 Dec 2019 14:00 1362 3
    Caller-007
    Level 10  
    Witam
    Mam spory problem z laptopem T520 od Lenovo. Nie działa touchpad ani czerwony joistick na klawiaturze.
    W BIOSie są włączone
    Touchpad wymieniony na nowy
    Taśma Touchpada nowa
    Sterowniki ze strony lenovo zainstalowane

Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły dlaczego to nie działa skoro touchpad wpinany jest do jednego slotu na płycie głównej a czerwony joistick razem z klawiturą do innego wiec wykluczam uszkodzenie gniazda bo klawiatura działa poprawnie.
  • Helpful post
    Mleczyk89
    Level 34  
    Urządzenia są widoczne w systemie ?
    Sam system wykluczony choćby testem na czymś bootującym z USB/CD ?
    Caller-007
    Level 10  
    Nie nie wykrywało innych urządzeń wskazujących niż zewnętrzna myszka USB i nie działało ani na Win10 ani Win7 ani Hirens Boot, ale temat pośrednio jakby rozwiązany po wyłączeniu w BIOSie trackpointa, touchpad zaczyna działać, co wskazuje na uszkodzenie tego joisticka ale z racji że klient go nie używa tak zamykamy temat. Dzięki za podpowiedzi i zostawiam rozwiązanie dla potomnych ;)
    grzesiekryn
    Level 1  
    t520 touchpad

Dodano po 2 [minuty]:

Witam czy ktoś poradził sobie z problemem ?
    Mam identyczny problem tylko ,że u mnie zmiana uistawień biosu nic nie daje
    Dodam tylko ,że wczoraj chciałem wymienić paste pod prockiem i po złozeniu ani touchpad ani trackpoint nie działa jest możliwosc ,że zapomniałem czegos podpiąć

tasme od toucha napewno podpiąłem noi klawiature również bo działa tylko pytanie czy nie ma jeszcze czegos po drodze a moze poprostu uszkodziłem taśme od touchpada

Prosze o pomoc nie chciał bym go radczej oddawac do serwisu :D