Mam wymieniony kaloryfer w łazience. Na starych rurach odchodzących od piony grzewczego mam wstawione zawory odcinające, potem idzie instalacja miedziana do kaloryfera do łazienki. Zawory otwarte, zawór na grzejniku także. Kaloryfer jest cały czas zimny.
Na odcinku pionu grzewczego do zaworu - rura ciepła, za zaworem zimna.
Zrobiłem tak:
1. Zakręciłem obydwa zawory na pionie. Odkręciłem odpowietrznik. Ciśnienie zeszło. Woda nie leci.
2. Odkręciłem zawór z gorącą wodą - woda leci. Po kilku minutach grzejnik nieznacznie się nagrzewa.
3. Zakręciłem gorącą wodę, odkręciłem powrót (zimna rura) - woda w odpowietrzniku leci.
Skoro dopływ i powrót jest, zawór na grzejniku jest odkręcony to dlaczego kaloryfer jest zimny ?

Na odcinku pionu grzewczego do zaworu - rura ciepła, za zaworem zimna.
Zrobiłem tak:
1. Zakręciłem obydwa zawory na pionie. Odkręciłem odpowietrznik. Ciśnienie zeszło. Woda nie leci.
2. Odkręciłem zawór z gorącą wodą - woda leci. Po kilku minutach grzejnik nieznacznie się nagrzewa.
3. Zakręciłem gorącą wodę, odkręciłem powrót (zimna rura) - woda w odpowietrzniku leci.
Skoro dopływ i powrót jest, zawór na grzejniku jest odkręcony to dlaczego kaloryfer jest zimny ?