Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z przeróbką świateł przeciwmgłowych Peugeot Partner 2009 Tepee

garyas 18 Dec 2019 22:45 633 2
    garyas
    Level 2  
    Witam, czy zna ktoś może sprawę dobudowy świateł przeciwmgielnych przednich w Partnerze III. Kilka lat temu wymieniałem zderzak przedni i zainstalowałem wersję z halogenami. Problem w tym że fabrycznie auto nie posiada wyłącznika zespolonego przystosowanego do załączania przednich halogenów. W instalacji wtyk jest wyprowadzony lecz przełącznik nie ma dodatkowego styku (jest wyłącznie dla zapalania tylu). Czy jeśli wymienię przełącznik zespolony na właściwy halogeny będą działać, ewentualnie jakie czynności będę musiał przeprowadzić żeby móc uruchomić halogeny.
    Dodatkowo prosiłbym również o udostępnienie schematu elektrycznego, jest to wersja TEPEE z 2009r z silnikiem NFU 1,6 benzynowym, z klimatronikiem.
    Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
    garyas
    Level 2  
    Kurcze trochę to skomplikowane, myślałem bardziej że po schemacie ogarnę gdzie najrozsądniej spiąć przednie światła z tylnymi tak żeby zapalały i gasiły się razem. Spokojnie wystarczyłoby mi to, no nic popytam czy w pobliżu mnie jest ktoś kto mógłby podłubać z tym kodowaniem bsi. Dzięki kolego za podpowiedź. Może w święta będzie więcej czasu to jeszcze przysiądę do tematu.