Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Passat B6 dynaudio, po wymianie radia wycina tweetery po uruchomieniu silnika

kriski75 22 Dec 2019 16:47 591 5
  • #1
    kriski75
    Level 2  
    Witam
    Czy spotkał sie może ktoś z takim tematem? Wymieniłem radio RNS 510 z navi na niby dedykowane, ale z androidem 9.0 i mnóstwem bajerów.
    Wg opisu wystarczy podpiąć i wszystko hula. Teoretycznie tak, radyjko gra elegancko do momentu uruchomienia silnika. Wtedy całkowicie wycina wysokie tony. Po resecie radia na włączonym silniku znów jest OK do czasu zgaszenia silnika i ponownego uruchomienia. Tak jakby podczas rozruchu coś zakłócało pracę wzmacniacza ( system dynaudio ). Jakieś pomysły?
  • #2
    wieslaw99
    Level 23  
    Jakie radio wstawiłeś konkretny model. U mnie radio resetowało się przy odpalaniu bo miałem słaby akumulator i mi rozłączało radio. Po wymianie aku. wszystko hula jak talala.
  • #5
    gradek83
    Level 40  
    Stare mniej prądu pobierało nie miało wyświetlacza a to chińskie już przy spadku do 9V przygasa i zapewne końcówka mocy w wbudowanym wzmacniaczu też. Tak czy inaczej możesz podpiąć miernik i sprawdzić jaki masz spadek napięcia. Ewentualnie oczyść klemy i sprawdź stan akumulatora.
  • #6
    kriski75
    Level 2  
    Nie jest to kwestia słabego akumulatora. Wręcz przeciwnie. Jak pobawiłem się radyjkiem na postoju jakiś czas to kilka razy udało mi się odpalić samochód i wszystkie głośniki grały ja ta lala. Niestety po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu, znów grały tylko basy.