Rok 2019 dobiega końca, a 2020 widać już na horyzoncie. Napiszcie jak możecie podsumować rok 2019 w temacie elektroniki, co zainteresowało Was na elektroda.pl, co udało się naprawić lub uruchomić, jakie wiadomości i produkty elektroniczne z 2019 roku uważacie za interesujące. W tym poście znajdziecie także trochę statystyki dotyczącej elektroda.pl w 2019 roku.
Z mojego punktu widzenia ciekawą sprawą było zaprojektowanie i udostępnienie w gadżetach elektroda.pl: kalendarza i karty,
następnie realizacja konkursu FPGA, w którym zostały rozdane nagrody pozwalające na samodzielne zgłębianie tematyki FPGA.
Podoba mi się fakt, że pojawiają się odważne firmy, które udostępniają urządzenia do drobiazgowych testów: UPSy online i offline, dzięki czemu można przygotować materiał o określonej technologii.
Dla mnie ciekawym doświadczeniem było nagranie wraz z zaproszonymi gośćmi kilku podcastów o tematyce elektronicznej: podcasty elektroda.pl
Czas na dane liczbowe.
Tematy z 2019 z dużą liczbą wyświetleń.
W tej kategorii pojawiły się tematy z działów Artykuły, HydePark, tematu tygodnia, DIY.
Elementy elektroniczne na wagę z chin - recenzje otrzymanych paczek 115k wyświetleń - Artykuły
Zalukaj.com - co się dzieje? - 71k wyświetleń - HydePark
Allegro lokalnie - co to kurcze jest?!? - 50k wyświetleń - HydePark
Ostrzegam przed czerwonym ruskim topnikiem - 34k wyświetleń - Tematy tygodnia
Zaawansowana 45MHz sonda logiczna z pomiarem częstotliwości, czasu i oscyloskop - 34k - DIY Konstrukcje
Elektroniczna wersja maszyny szyfrującej Enigma w hołdzie Polskim Kryptologom - 24k wyświetleń - DIY Konstrukcje
Tematy z dużą liczbą odpowiedzi.
W tej kategorii wygrywa HydePark, to dość naturalne miejsce do swobodnej dyskusji, jeden z tematów dotyczył aktualnych wydarzeń związanych z awarią rurociągu do oczyszczalni Czajka:
A szacowna Rezerwa na elektrodzie jest? 1249 odpowiedzi - HydePark
Czy mnie jeszcze pamiętasz? 1113 odpowiedzi - HydePark
Warszawa - awaria oczyszczalni ścieków 1033 odpowiedzi - HydePark
Mocno plusowane tematy.
Warto kliknąć + dla postu, który się nam podoba, wszystkie najbardziej plusowane posty pochodzą z działu DIY, to dobrze że doceniacie autorów prezentowanych konstrukcji. Na liście znalazły się konstrukcje motoryzacyjne w tym EV, elektronika analogowa, oraz wyposażenie warsztatowe:
Kamperkiem na Fazie! Budowa Kampera DIY 205+
Płynący kierunkowskaz - analogowo 132+
Piktogramy LED (wyświetlanie piktogramów na panelu urządzenia) 110+
Moskwicz renowacja, przebudowa na EV 85+
Organizer na drobne elementy elektroniczne 73+
Kto napisał największą ilość postów w 2019?
Dość ciekawy przekrój, załapali aktywni użytkownicy portalu elektroda.pl i moderatorzy:
sosarek 10275 postów
Tomequ123 8587 postów
dt1 4581 postów
398216 Usunięty 3555 postów
ArturAVS 3498 postów
Jakie jest wasze elektroniczne podsumowanie roku 2019?
Co udało się osiągnąć w 2019, oraz jakie macie plany na rok 2020?
Z mojego punktu widzenia ciekawą sprawą było zaprojektowanie i udostępnienie w gadżetach elektroda.pl: kalendarza i karty,
następnie realizacja konkursu FPGA, w którym zostały rozdane nagrody pozwalające na samodzielne zgłębianie tematyki FPGA.
Podoba mi się fakt, że pojawiają się odważne firmy, które udostępniają urządzenia do drobiazgowych testów: UPSy online i offline, dzięki czemu można przygotować materiał o określonej technologii.
Dla mnie ciekawym doświadczeniem było nagranie wraz z zaproszonymi gośćmi kilku podcastów o tematyce elektronicznej: podcasty elektroda.pl
Czas na dane liczbowe.
Tematy z 2019 z dużą liczbą wyświetleń.
W tej kategorii pojawiły się tematy z działów Artykuły, HydePark, tematu tygodnia, DIY.
Elementy elektroniczne na wagę z chin - recenzje otrzymanych paczek 115k wyświetleń - Artykuły
Zalukaj.com - co się dzieje? - 71k wyświetleń - HydePark
Allegro lokalnie - co to kurcze jest?!? - 50k wyświetleń - HydePark
Ostrzegam przed czerwonym ruskim topnikiem - 34k wyświetleń - Tematy tygodnia
Zaawansowana 45MHz sonda logiczna z pomiarem częstotliwości, czasu i oscyloskop - 34k - DIY Konstrukcje
Elektroniczna wersja maszyny szyfrującej Enigma w hołdzie Polskim Kryptologom - 24k wyświetleń - DIY Konstrukcje
Tematy z dużą liczbą odpowiedzi.
W tej kategorii wygrywa HydePark, to dość naturalne miejsce do swobodnej dyskusji, jeden z tematów dotyczył aktualnych wydarzeń związanych z awarią rurociągu do oczyszczalni Czajka:
A szacowna Rezerwa na elektrodzie jest? 1249 odpowiedzi - HydePark
Czy mnie jeszcze pamiętasz? 1113 odpowiedzi - HydePark
Warszawa - awaria oczyszczalni ścieków 1033 odpowiedzi - HydePark
Mocno plusowane tematy.
Warto kliknąć + dla postu, który się nam podoba, wszystkie najbardziej plusowane posty pochodzą z działu DIY, to dobrze że doceniacie autorów prezentowanych konstrukcji. Na liście znalazły się konstrukcje motoryzacyjne w tym EV, elektronika analogowa, oraz wyposażenie warsztatowe:
Kamperkiem na Fazie! Budowa Kampera DIY 205+
Płynący kierunkowskaz - analogowo 132+
Piktogramy LED (wyświetlanie piktogramów na panelu urządzenia) 110+
Moskwicz renowacja, przebudowa na EV 85+
Organizer na drobne elementy elektroniczne 73+
Kto napisał największą ilość postów w 2019?
Dość ciekawy przekrój, załapali aktywni użytkownicy portalu elektroda.pl i moderatorzy:
sosarek 10275 postów
Tomequ123 8587 postów
dt1 4581 postów
398216 Usunięty 3555 postów
ArturAVS 3498 postów
Jakie jest wasze elektroniczne podsumowanie roku 2019?
Co udało się osiągnąć w 2019, oraz jakie macie plany na rok 2020?
Cool? Ranking DIY