Posiadam duży dom z dużą liczbą dywanów oraz 2 auta i małego psa. Właśnie z powodu tego ostatniego interesuję się zakupem odkurzacza piorącego.
Na początku używał bym go dość intensywnie bo myśle że dobre parę weekendów zjebało by wypranie wszystkich elementów tapicerskich potem raz do roku.
Po krótki resarchu wiem że najtańszy w markowy odkurzacz piorący to
Zelmer ZVC762SP Aquawelt Plus ok 750 zł
Karcher SE 4002 około 1000 zł
Natomiast firmy wyporządzające taki sprzęt oferują tylko
Karcher Puzzi 10/1 koszt ok 2400 zł
występuje też model Karcher Puzzi 8/1 ok 1800 zł
Ze strony producenta wnioskuje że różnica jest tylko w wydajności
Sprzęt zamierzam serwisować sam dlatego dostępność części zamiennych jest dla mnie ważna (szczególnie poza ASO) Czy do zastosowań domowych wystarczy sprzęt za ok 1000 zł czy lepiej kupić profesjonalny ?
Czy faktycznie puzzi różni się tylko wydajnością spowodowanym większym zbiornikiem ? Ten 8/1 jeszcze jest w moim zasięgu cenowym
Czy może są jeszcze jakieś ciekawe propozycje ponieważ za kercherem nie przepadam w myjkach bardzo spadli na jakości a ceny wręcz przeciwnie
Na początku używał bym go dość intensywnie bo myśle że dobre parę weekendów zjebało by wypranie wszystkich elementów tapicerskich potem raz do roku.
Po krótki resarchu wiem że najtańszy w markowy odkurzacz piorący to
Zelmer ZVC762SP Aquawelt Plus ok 750 zł
Karcher SE 4002 około 1000 zł
Natomiast firmy wyporządzające taki sprzęt oferują tylko
Karcher Puzzi 10/1 koszt ok 2400 zł
występuje też model Karcher Puzzi 8/1 ok 1800 zł
Ze strony producenta wnioskuje że różnica jest tylko w wydajności

Sprzęt zamierzam serwisować sam dlatego dostępność części zamiennych jest dla mnie ważna (szczególnie poza ASO) Czy do zastosowań domowych wystarczy sprzęt za ok 1000 zł czy lepiej kupić profesjonalny ?
Czy faktycznie puzzi różni się tylko wydajnością spowodowanym większym zbiornikiem ? Ten 8/1 jeszcze jest w moim zasięgu cenowym
Czy może są jeszcze jakieś ciekawe propozycje ponieważ za kercherem nie przepadam w myjkach bardzo spadli na jakości a ceny wręcz przeciwnie