Czy wiecie co to za żółta kontrolka? Zapaliła się tylko raz podczas jazdy, po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu już się nie zapaliła.
Paliła się cały czas podczas jazdy, auto zachowywało się normalnie.
Normalnie w tych modelach była kontrolka z czujnika parkowania :
Ultradźwiękowy układ ułatwiający parkowanie
Lampka r świeci w kolorze żółtym.
Wystąpiła usterka w układzie lubCzujniki są zabrudzone, oblodzone lub pokryte śniegiem lubWskaźniki i przyrządy 67
Zewnętrzne źródła ultradźwięków zakłócają pracę układu. Po usunięciu źródła zakłóceń układ będzie działał. Przyczynę usterki układu należyusunąć w warsztacie.Ultradźwiękowy układ ułatwiający parkowanie 3 101.
Link do instrukcji : https://dixi-car.pl/doc/instrukcje/Instrukcja-Opel-Combo-D-2012.pdf
Czujniki parkowania mam. Mogło by być to tylko kontrolka jest inna. Wciągu kilku dni postaram się podłączyć auto pod komputer i myślę, że tam będzie jakiś błąd od czujników.
Tak, fabrycznie. Nie wymieniałem bo trzeba by wymienić cały zamek lub mikroswitch, żeby zdemontować zamek trzeba było zdemontować zderzak, aby wymontować zderzak trzeba było odkręcić nadkola.... Sam rozumiesz
Niewykluczone. Ale tak jak napisałem raczej nie będzie widoczne po podłączeniu kompa. Najlepiej odpiąć tego switcha gdy pojawi się błąd a ponowne zamkniecie maski nie przyniesie skutku. Wtedy będzie wiadomo czy to ten czujnik.
To Combo nie Corsa Jeśli chodzi o czujnik niezamknięcia maski to takiego to auto nie posiada. A czy w Fiacie Doblo jest taka kontrolka bo to podobno ten sam samochód.