Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Podofo 7'''' Android 2 din - Nie działające radio

27 Gru 2019 22:41 219 2
  • Poziom 1  
    Witam sprawiłem sobie na święta radio 2 din marki Podofo. Po zamontowaniu radia w Skodzie Fabii z 2000 roku radio wyświetla logo androida i nie ładuje się dalej, postanowiłem podłączyć to radio do drugiego samochodu Skody Octavii z 1999 roku, radio działa bez zarzutu wszystko się ładuje, postanowiłem pozamieniać kostki iso z jednej skody do drugiej w Octavii na obu kostkach radio działa lecz w Fabii na obu ten sam problem. Porównując fabryczne wtyczki do iso zauważyłem iż z Fabii do kostki "dochodzi" mniej kabli, wydaje mi się że poprzedni właściciel musiał coś przy tym majstrować by wcisnąć obecnie zamontowane radio. Moje pytanie jest następujące czy da się to jakoś przerobić? jakie mogą być tego koszta? albo czy też mniej kabli ma jakikolwiek wpływ na działanie radia na androidzie. Dodam też że w innych fabiach owe radio działa. Z góry dziękuje za każdą odpowiedź.

    Dodano po 1 [godziny] 37 [minuty]:

    znalazłem filmik na którym wskazane jest odłączenie jednego kabelka z kostki iso, zrobię to jutro i dam znak.
  • Poziom 39  
    krz1501 napisał:
    Moje pytanie jest następujące czy da się to jakoś przerobić?

    Jeśli nie jesteś pewny czy poprzedni właściciel majstrował coś przy wtyczce i wiązce kabli a radio które tam było podpięte działało normalnie to może sprawdź jakie masz wyprowadzenia na tym radio i porównaj to z tym co podpinasz czy wszystkie przewody wchodzą w odpowiednia połączenia. Jak już kolega powyżej napisał musisz podać więcej informacji np zdjęcie radia 2DIN bo zapewne masz do niego też jakąś instrukcję schemat. Jeśli na obecnym radiu co miałeś były jakieś oznaczenia to też miło by było wiedzieć jakie. Dodatkowo zdjęcia wtyczek od strony kabli plus sprawdź czy kable nie są jakoś sztukowane i po drodze nie zmieniają no koloru.