Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] sterownik bezprzewodowym salus 091flrf

Laurence13 29 Dec 2019 11:58 2976 4
    Laurence13
    Level 2  
    Witam zakupiłam nowy sterownik salus i mam problem z nim Wcześniej miałam auraton i śmiga bez problemu Podlaczylam go do pieca termet ecocondens I teraz tak:Na odbiorniki jest auto i manual Gdy jest ustawiony na auto piec nie załącza się wogole mimo że pokazuje się wiatraczek że piec grzeje a gdy go przełącze na manual piec się załącza jednak pomimo osiagniecia zadanej temperatury piec grzeje dalej Wylancza się wiatraczek na regulatorze tak jakby już skończyło się grzać a na piecu miga wtedy kaloryfer(ale pięć dalej grzeje) czy ktoś miał podobny problem Do czego służy auto a do czego manual bo w instrukcji tego nie ma Ktoś pomoże?
    ls_77
    Level 36  
    Może masz źle podpięty sterownik. "Grzeje" gdy nie ma zapotrzebowania na grzanie i odwrotnie. Większość kotłów wymaga "zwarcia" na zaciskach kotła dla uruchomienia grzania i rozwarcia gdy już osiągniemy zadaną temperaturę. Może masz w tym Salusie styk przełączny odwrotnie podpięty.
    Laurence13
    Level 2  
    A do czego służy przełącznik auto i manual? Na co powinno być nastawione przy stetowniku? Bo nawet na internecie szukałam ale nic nie pisze o tym
    zales.vip
    Level 30  
    Zostaw na AUTO i poczekaj. Musi się sparować. Powinno to trwać ok 2 minuty, ale czasem trwa chwilę dłużej.

AUTO- o ogrzewaniu decyduje sterownik i osiągnięta temperatura
    MANUAL-działa jak zworka. Kocioł grzeje zawsze
    Laurence13
    Level 2  
    Niestety nie udało mi się samemu rozwiązać problemu, po wezwaniu fachowca okazało się że sterownik nie łapie kontaktu z programatorem(mimo że pokazuje się ikonka łączenia) Sterownik okazał się wadliwy i został reklamowany