Chciał bym sie podzielić informacją odnośnie naprawy pralki Bosch z panelem dotykowym Maxx6 i występującym blędzie F21. Oczywiście wymiana szczotek. Na forum mamy opisy jak zresetować błąd, ale wiele opisów nie resetuje błędu ostatnio miałem właśnie taki przypadek.
Otóż instrukcja podaje aby:
- pokrętło wybieraka na pozycji off
- następnie naciskamy przycisk redukcja wirowania i przekręcamy pokrętło na godz.6
- i dalej trzymając przycisk redukcji obrotów przesunąć pokrętło w lewo na godz.7
W moim przypadku nie zadziałało oraz inne sposoby z forum również nie pomagały łącznie z wyjmowaniem wtyczki i przekręceniu pokrętła na godz.6.
Pralka nie reaguje na żaden przycisk brak podświetlania przycisków tylko widać F21
Po wielu próbach zrobiłem tak:
Pokrętło na pozycję OFF naciskam przycisk redukcja wirowania i trzymając przycisk przekręcam pokrętło na godz.6 i puszczam przycisk następnie przekręcam pokrętło w lewo na godz.7 i raz naciskam przycisk redukcja wirowania i pralka ożywa zapalają się lampki podświetlania przycisków.
Może komuś się przyda informacja.
Otóż instrukcja podaje aby:
- pokrętło wybieraka na pozycji off
- następnie naciskamy przycisk redukcja wirowania i przekręcamy pokrętło na godz.6
- i dalej trzymając przycisk redukcji obrotów przesunąć pokrętło w lewo na godz.7
W moim przypadku nie zadziałało oraz inne sposoby z forum również nie pomagały łącznie z wyjmowaniem wtyczki i przekręceniu pokrętła na godz.6.
Pralka nie reaguje na żaden przycisk brak podświetlania przycisków tylko widać F21
Po wielu próbach zrobiłem tak:

Może komuś się przyda informacja.