Witam wszystkich
poniżej opiszę problem z moim pasatem. Może ktoś pomoże z rozwiązaniem mojego problemu ponieważ moje pomysły się już wyczerpały.
Passat b6 2007r 140 Km 2.0 silnik diesel automat dsg.
Pół roku temu miałem problem z odpaleniem a mianowicie wyskoczył błąd skrzyni biegów - biegi P R N D S zaczęły migać przez co nie mogłem odpalić. Elektryk samochodowy wziął go na warsztat i powiedział, że wgrał nowe oprogramowanie skrzyni i problem rozwiązany. Jeździłem normalnie przez niedługi czas. Aktualnie mam w garażu i próbuję sam znaleźć usterkę ale powoli wiedza się kończy.
Na dzień. dzisiejszy zauważyłem, że po włożeniu kluczyka auto powinno się załączyć normalnie komputer i powinno normalnie pyknąć jak w każdym aucie. A jest po włożeniu kluczyka tylko jedno pyknięcie i cisza błąd abs / esp i migająca skrzynia. Powinna zapalić się kontrolka świec oraz silnika a jest cisza. Tydz temu udało się normalnie odpalić i jeździć a na drugi dzień znowu odmówił posłuszeństwa. I tak cały czas.
Podłączyłem sobie kabel diagnostyczny i pokazało mi błędy:
05703 = P1647 Please check coding of ECUs: in CANbus
05714 = P1652 please check DTC memory of: transmissions ECU
05673 = P1629 data-bus Powertrain: missing message from distance control
05715 = p1653 Please check DTC memory of: ABS ECU
18258 = p1850 Napęd magistrali danych. Brak informacji z jednostki sterującej silnika
01196 = silnik / skrzynia biegów - magistrala danych
01314 - jednostka sterująca silnika.
Co o tym sądzicie. Może wymiana na nowy sterownik silnika?
Proszę pomoc
dzięki
poniżej opiszę problem z moim pasatem. Może ktoś pomoże z rozwiązaniem mojego problemu ponieważ moje pomysły się już wyczerpały.
Passat b6 2007r 140 Km 2.0 silnik diesel automat dsg.
Pół roku temu miałem problem z odpaleniem a mianowicie wyskoczył błąd skrzyni biegów - biegi P R N D S zaczęły migać przez co nie mogłem odpalić. Elektryk samochodowy wziął go na warsztat i powiedział, że wgrał nowe oprogramowanie skrzyni i problem rozwiązany. Jeździłem normalnie przez niedługi czas. Aktualnie mam w garażu i próbuję sam znaleźć usterkę ale powoli wiedza się kończy.
Na dzień. dzisiejszy zauważyłem, że po włożeniu kluczyka auto powinno się załączyć normalnie komputer i powinno normalnie pyknąć jak w każdym aucie. A jest po włożeniu kluczyka tylko jedno pyknięcie i cisza błąd abs / esp i migająca skrzynia. Powinna zapalić się kontrolka świec oraz silnika a jest cisza. Tydz temu udało się normalnie odpalić i jeździć a na drugi dzień znowu odmówił posłuszeństwa. I tak cały czas.
Podłączyłem sobie kabel diagnostyczny i pokazało mi błędy:
05703 = P1647 Please check coding of ECUs: in CANbus
05714 = P1652 please check DTC memory of: transmissions ECU
05673 = P1629 data-bus Powertrain: missing message from distance control
05715 = p1653 Please check DTC memory of: ABS ECU
18258 = p1850 Napęd magistrali danych. Brak informacji z jednostki sterującej silnika
01196 = silnik / skrzynia biegów - magistrala danych
01314 - jednostka sterująca silnika.
Co o tym sądzicie. Może wymiana na nowy sterownik silnika?
Proszę pomoc
dzięki