Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Passat B6/problem z odpaleniem - 18258 = p1850 Napęd magistrali danych. Brak inf

Michal192222 05 Jan 2020 08:51 2574 4
    Michal192222
    Level 1  
    Witam wszystkich

poniżej opiszę problem z moim pasatem. Może ktoś pomoże z rozwiązaniem mojego problemu ponieważ moje pomysły się już wyczerpały.

Passat b6 2007r 140 Km 2.0 silnik diesel automat dsg.

Pół roku temu miałem problem z odpaleniem a mianowicie wyskoczył błąd skrzyni biegów - biegi P R N D S zaczęły migać przez co nie mogłem odpalić. Elektryk samochodowy wziął go na warsztat i powiedział, że wgrał nowe oprogramowanie skrzyni i problem rozwiązany. Jeździłem normalnie przez niedługi czas. Aktualnie mam w garażu i próbuję sam znaleźć usterkę ale powoli wiedza się kończy.

Na dzień. dzisiejszy zauważyłem, że po włożeniu kluczyka auto powinno się załączyć normalnie komputer i powinno normalnie pyknąć jak w każdym aucie. A jest po włożeniu kluczyka tylko jedno pyknięcie i cisza błąd abs / esp i migająca skrzynia. Powinna zapalić się kontrolka świec oraz silnika a jest cisza. Tydz temu udało się normalnie odpalić i jeździć a na drugi dzień znowu odmówił posłuszeństwa. I tak cały czas.

Podłączyłem sobie kabel diagnostyczny i pokazało mi błędy:
    05703 = P1647 Please check coding of ECUs: in CANbus
    05714 = P1652 please check DTC memory of: transmissions ECU
    05673 = P1629 data-bus Powertrain: missing message from distance control
    05715 = p1653 Please check DTC memory of: ABS ECU
    18258 = p1850 Napęd magistrali danych. Brak informacji z jednostki sterującej silnika
    01196 = silnik / skrzynia biegów - magistrala danych
    01314 - jednostka sterująca silnika.

Co o tym sądzicie. Może wymiana na nowy sterownik silnika?
    Proszę pomoc
    dzięki
    piachu1994
    Level 38  
    Przyślij na PW zdjęcie wlepki z bagażnika, wrzucę to w ELSA i dodam schematy zasilań. Być może gdzieś mu "prądu" brakuje i masz choinkę na desce.

Dodano po 1 [godziny] 25 [minuty]:

Dodaję schematy elektryczne do Twojego Passata.

Moderated By CameR:

Uwaga: Plik RAR jest zabezpieczony hasłem.

Attachments:
    marcin188_18
    Level 2  
    Witam. Panowie mam taki sam problem z audi a3 8p 140KM z DSG. Nie mogę się połączyć z silnikiem, a na skrzyni biegów błąd 18258. Na liczniku PRND podwietla się i miga. Auto kręci jak szalone a nie zapala. Kolego od Passata doszedłeś co to było u Ciebie?
    majkelzsti
    Level 1  
    Witam czy problem został rozwiązany?
    kamilmori
    Level 1  
    Czy ktoś doszedł z czym jest problem mam to samo z golfem V tez skrzynia dsg ???