Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kogan KALED32DVDVA - TV przejeżdża przez logo bagażnika chciałby wypróbować firm

Icy-Wolverine 05 Jan 2020 11:06 3012 5
This content has been translated flag-en » flag-pl View the original version here.
    Icy-Wolverine
    Level 2  
    Cześć,
    Mam nadzieję, że ktoś może pomóc. Mam Kogan KALED32DVDVA, który uruchamia się do logo i ciągle powtarza ten cykl. Widziałem ten problem z innymi telewizorami Kogan na youtube i rozwiązaniem wydaje się być aktualizacja fimware. Niestety nie mogę znaleźć pliku bin mojego telewizora.

Uważam, że są to ważne szczegóły

Marka: Kogan
    Model: KALED32DVDVA
    Podwozie: TP.SIS231.P83
    Panel: CX315DLEDM

Na płycie tp.sis231.p83 znajduje się również naklejka z napisem AJ32T03 T1410-03
    a także kod kreskowy, który odczytuje A14100166-0A00704

Mam nadzieję, że ktoś może pomóc z plikiem bin lub innym rozwiązaniem

Kogan KALED32DVDVA - TV przejeżdża przez logo bagażnika chciałby wypróbować firm Kogan KALED32DVDVA - TV przejeżdża przez logo bagażnika chciałby wypróbować firm Kogan KALED32DVDVA - TV przejeżdża przez logo bagażnika chciałby wypróbować firm Kogan KALED32DVDVA - TV przejeżdża przez logo bagażnika chciałby wypróbować firm Kogan KALED32DVDVA - TV przejeżdża przez logo bagażnika chciałby wypróbować firm
    lisek
    Service technician RTV
    Catch the contact on ( billobirillo ) , give this person a full number. model serial number ... (the first 8 letters of the serial number (it begins with G9 ???...),)
    Read Link
    jezrdna
    Level 21  
    Podwozie znane z Manty. Chyba to była 3204 lub3201.
    Aquario_blue
    Level 19  
    Witaj, jeśli możesz skopiować eprom, spróbuj skopiować i zapisać odczytany plik, a następnie wyczyścić eprom, a następnie ponownie zaprogramować za pomocą pliku zapisu.
    Icy-Wolverine
    Level 2  
    lisek wrote:
    Złap kontakt na (billobirillo), daj tej osobie pełny numer. numer seryjny modelu ... (pierwsze 8 liter numeru seryjnego (zaczyna się od G9 ??? ...),)
    Czytać Połączyć

Dziękuję Ci bardzo. Ale nie mogę znaleźć numeru seryjnego zaczynającego się na G9.

Dodano po 1 [minuty]:

jezrdna wrote:
    Podwozie znane z Manta. Myślę, że to było 3204 lub 3201.

Dziękuję Ci. Wygląda bardzo podobnie, zobaczę, czy to wskaże mi właściwy kierunek.

Dodano po 2 [minuty]:

Aquario_blue wrote:
    Witaj, jeśli możesz skopiować eprom, spróbuj skopiować i zapisać odczytany plik, a następnie wyczyścić eprom, a następnie ponownie zaprogramować za pomocą pliku zapisu.

Dziękuję Ci bardzo. Przepraszam, jestem nowy, więc nie mam pojęcia, jak to zrobić. Zajmę się teraz tym.

Dodano po 23 [minuty]:

Icy-Wolverine wrote:
    lisek wrote:
    Złap kontakt na (billobirillo), daj tej osobie pełny numer. numer seryjny modelu ... (pierwsze 8 liter numeru seryjnego (zaczyna się od G9 ??? ...),)
    Czytać Połączyć

Dziękuję Ci bardzo. Ale nie mogę znaleźć numeru seryjnego zaczynającego się na G9.

Dodano po 1 [minuty]:

jezrdna wrote:
    Podwozie znane z Manta. Myślę, że to było 3204 lub 3201.

Dziękuję Ci. Wygląda bardzo podobnie, zobaczę, czy to wskaże mi właściwy kierunek.

Dodano po 2 [minuty]:

Aquario_blue wrote:

Dziękuję Ci bardzo. Przepraszam, jestem nowy, więc nie mam pojęcia, jak to zrobić. Zajmę się teraz tym.

Wygląda na to, że muszę kupić EZP2010 lub coś podobnego. Tylko 15 USD, myślę, że dam temu szansę
    Icy-Wolverine
    Level 2  
    Dobrze. W końcu telewizor działał. Kupiłem programator CH341A w serwisie eBay. Jest wyposażony w zacisk, który mocuje się do 8 pinów pamięci flash, co jest świetne, ponieważ nie musiałem odlutowywać bios.
    Pobrałem wersję 1.30 z https://www.kazmielecom.com/2018/07/27/ch341a-usb-mini-programmer-software-free-download.html

Utworzyłem kopię zapasową poprzedniego oprogramowania, usunąłem układ, wykonałem kontrolę pustą, otworzyłem plik, zapisałem, zweryfikowałem. Ten sam problem utknął w pętli rozruchowej.

Skończyło się na przeglądaniu płyty głównej tp.sis231.p83 i panelu cx315dledm i dopasowaniu pamięci flash 25q64.
    Znalazłem plik bin na tej stronie http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.php?t=28019
    Musiałem przetłumaczyć google, ponieważ mój serbski nie jest zbyt dobry.
    Zrobiłem to samo, co przed usunięciem, sprawdzeniem pustego miejsca, otwieraniem pliku, pisaniem weryfikacji.
    Mówi Vinchi przy rozruchu, ale wszystko działa dobrze i jest również w języku angielskim.
    Dziękuję Spinowi z Fanzo.org za opublikowanie kodu bin w 2015 roku i wszystkim innym, którzy się tam zgłosili.