Witam.
Pompa wody przelewowa w filtrze akwariowym straciła na przepływie.
Nowy pobierał 9,8W/h a teraz przy jednym włączeniu buczy i pobór 16,9w ,innym włączeniem 7,8w i cisza,ale przeplyw jest o polowe mniejszy niż nowej.
Czy cos z cewka się stało
Od kiedy to silnik indukcyjny ma magnes jako wirnik ? Musiał by to być silnik reluktancyjny, a nie jest. Albo musiał by to być silnik BLDC, albo krokowy, a też nie jest. Zagadka, co ? To jest magnetyczne sprzęgło, by oddzielić zatopiony w tworzywie silnik, który sądząc po opisie już dogorywa, od części ,,mokrej", czyli wirnika pompy i jej komorę.
Jest to pompa wodna przepływowa.lub obiegowa ,nie wiem czy to różnica.
Ma os ceramiczna a na nią nakładany jest wirnik łopatki i korpus jest z magnesu.
To jaki to silnik?
Ona tylko pcha wodę
Wpisując np wirnik aquael w google zobaczyć można jak on wygląda.
On jest poruszany przez pole magnetyczne
Ma os ceramiczna a na nią nakładany jest wirnik łopatki i korpus jest z magnesu.
To jaki to silnik?
Nie wiadomo. Twój opis jest mało mówiący. Może zdjęcie?
rawracer wrote:
Ona tylko pcha wodę
A z drugiego "końca" zasysa. I co z tego?
Musi mieć prawidłowy napęd (sprawny silnik).Być szczelna, a opory przepływu przez coś tam ( np. filtr) nie mogą być zbyt duże.
A może wirnik pompy ślizga się na wale silnika.
Ps. Silniki nie mają osi tylko wały.
Nie mogę znaleźć zdjęcia budowy takiej pompy.
Ona musi pracować w zanurzeniu,grawitacja musi być zalewana by moc tloczyc wodę
Dodano po 18 [minuty]:
Po chlopsku opisze bo nie mogę znaleźć żadnych info.
Transformator,cewka i pusty okrąg w środku.
W środek wkłada się os i ona jest nieruchoma.
Na os nakłada się magnes i on sam wtedy kręci się w polu magnetycznym wytwarzanym przez cewkę.
Sama os/wal jest nieruchomy.
Czy taki opis cos wyjaśnia?
Mnie tak. Budowa prawie identyczna jak pompa usuwająca wodę z mojej pralki. Na razie kwestię jaki to silnik zostawmy na boku.
W mojej pralce pomogła.... wymiana silnika pompy. Nowy był z wirnikiem pompy. Został korpus z przyłączami.
Nie doktoryzowałem się zbytnio, ale porównanie luzów wirnika na faktycznie osi w dwóch egzemplarzach było "kładące" dla starego silnika.
Może tobie uda się podobna operacja?
Płaciłem coś ok 40zł.
i jest, są nieco droższe modele z zewnętrznym falownikiem. Ale nie cewka i transformator, tylko zasilacz, sterownik BLDC i takiż motorek. !!, uzwojenie wiadomo że trójfazowe, a wszystko zalane w plastik i nierozbieralne oraz nienaprawialne. Jeżeli wirnik bez zasilania, obraca się swobodnie, to uwalona elektronika.
To jest właśnie cos jak pompa w prace,wypompowujaca wodę z bębna. Tez zalewana grawitacyjnie i wypycha tylko,bo sama nie zaciągnie .
Chcąc poruszyć wirnik ,kiedy znajduje się w miejscu pracy to obraca się lekko ,ale skokami co 1/4 obrotu,tak trzymaja go oddzialywujace pola ,wiec wirnik faktycznie można wykluczyć.
Kiedy woda juz naciska to wywołuje obrót,ale czy tak powinno być...
Potrzebuje fachowej porady,diagnozy co by dzwoniąc do serwisu nie zalali mnie swoimi tezami.
Dodano po 4 [minuty]:
Rezystor240 wrote:
gdzie tam komutatorowy
Komutowany nie komutatorowy
Dodano po 53 [minuty]:
Wyszukałem w dokumentach producenta,po wpisaniu BLDC ,ze takie właśnie stosuje w obecnie produkowanych urządzeniach.
Czyli padła elektronika i tego się trzymać.
Krzysztof Kamienski napisał:
Albo musiał by to być silnik BLDC,
i jest, są nieco droższe modele z zewnętrznym falownikiem. Ale nie cewka i transformator, tylko zasilacz, sterownik BLDC i takiż motorek. !!, uzwojenie wiadomo że trójfazowe, a wszystko
Krzysiu poszedłeś w dlugą, jak to się unas mówiło kiedyś.
BLDC ze sterownikiem za 40 zł ???
A cóż w tym dziwnego ? PCB za dolara lub dwa, stojan z uzwojeniami za kolejne dwa, trochę plastiku, miska ryżu dla chińskiej dziewczyny na taśmie .....Tak to dziś wygląda, Szanowny Kolego. Mniej miedzi i żelaza, więcej krzemu, nakazał Wu Pei, chiński księgowy w fabryce pompek.
Po pierwsze co to jest za jednostka W/h.
Po drugie jeżeli wydajnośc spada to zmierzyc napięcie bezpośrednio na silniku.
Prawdopodobnie jest to silnik
Cewka wytwarza pole wirujace
Mages oddzielony ścianką z tworzywa wiruje za polem.
Typowe mieszadełko laboratoryjne.
Jak przyjdzie nowy wirnik,dam znać czy pomogło.
W serwisie mi powiedziano,że właśnie pobór mocy wywołuje opór na wirniku .
A bez naporu wirnik się nie będzie krecił,tylko ruszał lewo - prawo .
PCB za dolara lub dwa, stojan z uzwojeniami za kolejne dwa, trochę plastiku, miska ryżu dla chińskiej dziewczyny na taśmie .....Tak to dziś wygląda, Szanowny Kolego.
Nie ma żadnego PCB! Silnik wygląda jak tzw. krótko-zwarty.
Tu masz przykładowe zdjęcie ze sklepu internetowego:
https://sklepadamus.pl/galerie/s/silnik-pompy-pralki-3-zatrzask_7075.jpg Mój ma uzwojenie Al! Widać podłączenie końca uzwojenia do styków.
Wg mnie jest to jakiś rodzaj silnika PMM lub krokowego. Z resztą te podziały na PMM, BLDC i krokowe sa bardzo sztuczne.
Jedyne co wyróżnia BLDC na tle PMM jest kształt BEMF. Jest on trapezowy, a nie sinusoidalny.
W nazewnictwie obecnych silników panuje z resztą spore zamieszanie.
W każdym razie nie jest to silnik indukcyjny! Ma magnes w wirniku.
Nie sądzę aby osłabienie "mocy" magnesu miało wpływ na "słabość" silnika a przez to złe pompowanie.
W moim przypadku na 100% były to duże luzy między osią wirnika a nim samym.
Konstrukcja silnika jest taka, że jest ma tzw. mokry wirnik. Wirnik obraca się w wodzie. Łożyska ślizgowe"smarowane" są również wodą.
Ciekawostką jest elastyczne połączenie wirnika z łożyskiem ślizgowym. Utrudnia ono ocenę zużycia poprzez wyczucie luzów.
Więc wyciąg ten wirnik, zobacz jak wygląda ośka czy przynajmniej jest okrągła i sprawdz luzy, prawdopodobne przez luzy ociera, lub zapchała się glonami a tak nawiasem to idz na złom za 2 zeta dostaniesz identyczną z pralki ta co wypompowuje wodę. A ten silnik to synchroniczny ze sprzęgłem w magnesie i raz wystartuje w prawo innym razem w lewo.
Problemem jest to, że aby go wyciągnąć trzeba znać chyba jakiś "patent" lub go zniszczyć(?). Próbowałem i mi się nie udało.
Luzy da się wyczuć.
klamocik wrote:
A ten silnik to synchroniczny ze sprzęgłem w magnesie i
Mógłbyś to wyjaśnić?
Krzysztof Kamienski wrote:
Silniki do pomp pralkowych, to silniki indukcyjne ze zwartym zwojem i wirnikiem klatkowym.
Chyba jednak coś się zmieniło i nie są to typowe silniki indukcyjne.
Nie chce mi się niszczyć starego silnika, bo musiałbym go najpierw znaleźć... Jednak przy obracaniu wirnikiem wyczuwało się wyraźne skoki a podczas pracy chodzi jak krokowy. Wyczuwa się drgania.
Może zaglądniesz do swojej pralki jak nie jest staravi zrobisz reaserch???
Wyczyszczony juz był ,wirnik ,os i gniazdo ,co nic nie zmieniło.
Sprzęgło jest na łopatkach około 150 stopniowe
Cos się stać musiało skoro nowy pobierał taka moc jaka jest na tabliczce znamionowej a teraz albo dwa razy więcej ,lub o 20% mniej.
W serwisie powiedzieli mi jak wyżej napisałem,ze może rozmagnesowanie częściowe wirnika i oddzialywuje juz innym polem magnetycznym niż powinien i stad taka praca.
Wymienie i zobacze.
W starszych pralkach były silniki klatkowe ze zwartym zwojem i o takim pisze Kamieński ale tera już nie modne jest eletro magnes a w jego obwodzie magnetycznym magnes, a że on jest ciężki a do tego reszta wirnika, więc jest sprzęgło które pozwala magnesowi rozpędzić się natychmiast natomiast reszta startuje już z opóżnieniem.