Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wyposażenie mieszkania - urządzenia smart.

jedlikk 06 Jan 2020 12:59 381 3
    jedlikk
    Level 9  
    Witam forumowiczów.
    Zgłaszam się z prośbą o radę odnośnie urządzeń smart do mieszkania. Chciałbym zamontować w mieszkaniu kilka inteligentnych urządzeń a mianowicie pierwszym z nich jest: Inteligentny zamek do drzwi, drugie urządzenie to dotykowe włączniki światła sterowane przez wi-fi, trzecie urządzenie to głowice termostatyczne sterowane przez wi-fi. Jeżeli ktoś miał do czynienia z takimi urządzeniami proszę o polecenie i napisanie opinii. Niestety na polskim rynku takich urządzeń nie ma zbyt wiele do wybory dlatego za każdą sugestie będę wieczny :D .
    bartekfigura
    Level 29  
    Poczytaj o systemie Fibaro
    jedlikk
    Level 9  
    Jak najbardziej system fibaro biorę pod uwagę jednak mam do niego jedno zastrzeżenie a mianowicie głowice maja wbudowane akumulatory. Zastanawia mnie jak została rozwiazana kwestia ładowania da się to w szybki sposób zdemontować i podłączyć pod ładowarkę? Czy trzeba kombinować i ładować głowice przy grzejniku?
    Mam upatrzone jeszcze 2 systemy tj. Netatmo oraz Homematic czytając o tych wszystkich systemach mam mały mętlik w głowie i zastanawiam sie który z nich będzie najbardziej ok. Przede wszystkim zależy mi żeby system współpracował z Google Home dlatego żeby mieć podpiete wszystko pod jeden system i nie instalować kilka aplikacji każda do czegoś innego.
    wkasku
    Level 1  
    Głowice FIBARO są nakręcane. Łatwo się je zdejmuje.

Wrzuciłbym linki z przykładami, ale jeszcze nie mogę :\ Możesz zobaczyć materiał Roberta Nawrowskiego na YT.

W razie czego po prostu powerbank i kabelek ;)