Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

c-360 - Gaśnie po odpaleniu

Malloy07 08 Jan 2020 18:03 1659 13
  • #1
    Malloy07
    Level 4  
    Witam. Mam mały problem z c360. Rano gdy odpalam ciągnik to odpali po 5s kręcenia rozrusznikiem, ale zaraz jak załapie to zgaśnie i jest brak reakcji na pedał gazu. Za drugim razem już załapie po 3s i działa jak należy. Wystarczy, że za drugim razem załapie i pochodzi z 10s to za trzecim razem zapali w ułamek sekundy. Te objawy występują tylko rano jak ciągnik stoi całą noc. Pompa i wtryski po regeneracji, zawory ustawione, filtry niedawno zmienione, kąt wtrysku dobry. Jakieś sugestie?
  • #2
    User removed account
    Level 1  
  • #3
    User removed account
    Level 1  
  • #4
    Malloy07
    Level 4  
    Przed uruchomieniem odpowietrzone filtry i pompa. martwi mnie ten brak reakcji na pedał gazu.
  • #5
    User removed account
    Level 1  
  • #6
    User removed account
    Level 1  
  • #7
    Malloy07
    Level 4  
    Awyrdonyt wrote:
    Pompka wstępna z zaworkami sprawdzona?

    Środek pompy cały nowy, na najlepszych częściach włącznie z sekcjami WZM, stara została jedynie pompka zasilająca. Dziwne jest to, że przed regeneracją pompy i ustawieniem zaworów, palił od strzała, a pompa była w agonalnym stanie, bo ciągnik stracił moc i kopcił jak dziki bo miał podkręconą dawkę paliwa.
  • #8
    FAB 2002
    Level 19  
    Proponuję sprawdzić zawór zwrotny pompy wtryskowej. Zdarzało się, że silnik trudno uruchamiał się z powodu jego nieszczelności.
  • #9
    Malloy07
    Level 4  
    Masz na myśli ten w pompce zasilającej?
  • #10
    User removed account
    Level 1  
  • #11
    Malloy07
    Level 4  
    Zgłupiałem już, gdzie on się znajduje?
  • #12
    User removed account
    Level 1  
  • #13
    Malloy07
    Level 4  
    Zmieniłem zawór przelewowy na pompie ten co idzie nadmiar paliwa do baku, bo zamiast sprężyny i kulki była sama śruba. Po odpaleniu mi już nie zgasł tylko dłużej kręcił żeby załapał. Pompka ręczna nie wydaje już tego charakterystycznego dźwięku, bo paliwa wraca do baku. Pochodził z 5s i za drugim razem odpalił w ułamku sekundy,czyli jest trochę lepiej niż przedtem.
  • #14
    Malloy07
    Level 4  
    Zaworki zmienione w pompce i dalej to samo. Jeszcze zmienię całą pompkę i zobaczymy.