Witam mam problem w moim Citroënie C4 1.6 Hdi 2005 r 4d. Ogólnie auto niedawno zakupione od początku nie otwierala sie klapa bagaznika. Po sprawdzeniu na krótko i puszczecniu prądu na silniczek w zamku zamek działa, styk od otwierania jest sprawny, próba obejścia mikrostyku od otwierania, czyli zwarcie kabli od niego nic nie daje. Zacząłem drazyc temat i po przeanalizowaniu kilkunastu postów w necie postanowiłem wymienić moduł BSI, zwłaszcza ze poza problemem z bagaznikiem zauważyłem ze Cytryne trapi jeszcze kilka problemów tj. El. Lusterka nie działają,podgrzewanie foteli rowniez i tempomat czasami działa... w zasadzie raz zadziałał przez kilka minut 😉. Nalezy napomniec ze wszelkie próby resetowania BSI nie dały rady żadnego rezultatu. Wymiana BSI na inne również. Według tego co wyczytałem można je dowolnie zamieniać na inne od takiej samej pojemności silnika z tym samym numerem seryjnym lub wyższym bsi .. Tu pytanie... trafilem na nieco inne BSI (mniej bezpieczników niz u mnie} które posiadało numer wyższy od mojego (original 96 601 059 89, nowy zamiennik 96 637 984 80. Zdjęcia w załącznikach) Efekt podmiany BSI centralny zamek świruje, szyby nie działają, auto nie pali, blokada zapłonu (komunikat anti thef activated). Teraz pytanie bo jestem lekko w kropce czy próbować z innym BSI dokładnie z takim samym numerem, czy w BSI jest zapisane info o immobilizerze czy innym zabezpieczeniu i każda kolejna próba podłączenia innego BSI zwyczajnie nie ma sensu i efekt będzie taki sam? Jeżeli ktos ma jakieś sugestie jak podejść do tematu bede wdzięczny. Pzdr 🙂👍