Witam,
przeczytałam wszystkie wątki odnośnie instalacji rakiety kosmicznej jaką jest domofon Wekta ale niestety nie udało mi się podłączyć prawidłowo tego ustrojstwa.
Spędziłam nad tym pół dnia i jedyne do czego doszłam to wywołanie. Pozostałe funkcje nie działają.
Nie mam pojęcia jak był poprzedni domofon podłączony- jak wynajęłam mieszkanie był już zdemontowany. Nie znam sąsiadów, nie mam możliwości u nich sprawdzić podłączenia.
Mam cztery żyły:
Zielona
Niebieska
Czerwona
Biała
Zworki ustawiłam jak na zdjęciu. (zanim doszłam do tego, że one w ogol mają znaczenie to minęła już 3 godzina dłubania przy tym)
Sprawdzone przeze mnie konfiguracje:
ZNCB-dzwoni, nie otwiera, nie słychać i piszczy przy podniesieniu słuchawki
ZNBC-dzwoni, nie otwiera, nie słychać i piszczy przy podniesieniu słuchawki
CNBZ- nic się nie dzieje nie dzwoni, nie działa
BNCZ-dzwoni, nie otwiera
BNZC- dzwoni, nie otwiera
Powiedzcie mi proszę czy te zworki mam dobrze ustawione?
Jeśli tak, jaka konfiguracja może dać mi spokój duszy?
Bardzo proszę o pomoc bo nerwica czeka za rogiem przedpokoju.
Sabina
przeczytałam wszystkie wątki odnośnie instalacji rakiety kosmicznej jaką jest domofon Wekta ale niestety nie udało mi się podłączyć prawidłowo tego ustrojstwa.
Spędziłam nad tym pół dnia i jedyne do czego doszłam to wywołanie. Pozostałe funkcje nie działają.
Nie mam pojęcia jak był poprzedni domofon podłączony- jak wynajęłam mieszkanie był już zdemontowany. Nie znam sąsiadów, nie mam możliwości u nich sprawdzić podłączenia.
Mam cztery żyły:
Zielona
Niebieska
Czerwona
Biała
Zworki ustawiłam jak na zdjęciu. (zanim doszłam do tego, że one w ogol mają znaczenie to minęła już 3 godzina dłubania przy tym)
Sprawdzone przeze mnie konfiguracje:
ZNCB-dzwoni, nie otwiera, nie słychać i piszczy przy podniesieniu słuchawki
ZNBC-dzwoni, nie otwiera, nie słychać i piszczy przy podniesieniu słuchawki
CNBZ- nic się nie dzieje nie dzwoni, nie działa
BNCZ-dzwoni, nie otwiera
BNZC- dzwoni, nie otwiera
Powiedzcie mi proszę czy te zworki mam dobrze ustawione?
Jeśli tak, jaka konfiguracja może dać mi spokój duszy?
Bardzo proszę o pomoc bo nerwica czeka za rogiem przedpokoju.
Sabina