Witam. Proszę o podpowiedzi jaką kartę graficzną można zainstalować w tym laptopie:
HP EliteBook 8760W Windows 7 Ultimate (x64) 8GB RAM
Laptop nie służy do gier, głównie obsługa programów biurowych, poczta, przeglądanie stron i youtube
Dane według programu HWiNFO64:
Motherboard Model: Hewlett-Packard 1630
Motherboard Chipset:Intel QM67 (Cougar Point) [B2]
Obecnie jest tam karta- według HWinfo:
Video Card: AMD FirePro M5950 [HP]
Video Chipset:AMD Radeon HD 6770M/7670M
WHISTLER XT , 1 GB GDDR5 SDRAM 128-bit
Podejrzewam , że obecna karta zaczyna już padać - kilka razy dziennie szczególnie podczas oglądania filmów komputer się zawiesza i wyskakuje bluescreen jak na załączonym zdjęciu, następnie system się restartuje.
Nie pomogła aktualizacja ani przeinstalowanie sterowników.
Problem pojawia się coraz częściej, aczkolwiek zauważyłem że gdy podłączę zewnętrzny monitor po VGA i rozszerzam pulpit na dwa ekrany , gdy np film z youtube jest wyświetlany na monitorze zewnętrznym a na laptopie przeglądam strony to komputer się nie restartuje
Temperatury pracy mierzone w programie GPU-Z oscylują w okolicach:
GPU - 60 -65st
CPU - 60- 75st
Nie wiem czy podane informacje są wystarczające, proszę jednak o sugestie dotyczące karty, która była by odpowiednia...
HP EliteBook 8760W Windows 7 Ultimate (x64) 8GB RAM
Laptop nie służy do gier, głównie obsługa programów biurowych, poczta, przeglądanie stron i youtube
Dane według programu HWiNFO64:
Motherboard Model: Hewlett-Packard 1630
Motherboard Chipset:Intel QM67 (Cougar Point) [B2]
Obecnie jest tam karta- według HWinfo:
Video Card: AMD FirePro M5950 [HP]
Video Chipset:AMD Radeon HD 6770M/7670M
WHISTLER XT , 1 GB GDDR5 SDRAM 128-bit
Podejrzewam , że obecna karta zaczyna już padać - kilka razy dziennie szczególnie podczas oglądania filmów komputer się zawiesza i wyskakuje bluescreen jak na załączonym zdjęciu, następnie system się restartuje.
Nie pomogła aktualizacja ani przeinstalowanie sterowników.
Problem pojawia się coraz częściej, aczkolwiek zauważyłem że gdy podłączę zewnętrzny monitor po VGA i rozszerzam pulpit na dwa ekrany , gdy np film z youtube jest wyświetlany na monitorze zewnętrznym a na laptopie przeglądam strony to komputer się nie restartuje
Temperatury pracy mierzone w programie GPU-Z oscylują w okolicach:
GPU - 60 -65st
CPU - 60- 75st
Nie wiem czy podane informacje są wystarczające, proszę jednak o sugestie dotyczące karty, która była by odpowiednia...