Cześć.
Jestem nowy na forum, mam nadzieję, że umieściłem post w dobrym dziale.
Konkrety:
Szukam drukarki do zaproszeń ślubnych, winietek, wizytówek, ulotek. Przekopałem cały internet, i teoretycznie kilka
spełnia moje wymagania, ale jestem zupełnie nowy w tym temacie i nie wiem, czy zakupię dobrą. Firmy jeszcze nie ma,
póki co, drukarka ma być bardziej "domowa", do postawienia przy komputerze.
Wymagania:
- musi drukować na papierze do grubości 300 gram satynowym lub kredowym
- musi drukować na papierze fotograficznym do 280 gram
- formaty jakie mnie interesują do A5, A6, A4
- niska cena wydruku albo w miarę niska
- ilość sztuk miesięcznie: 500 sztuk kartek A4 w kolorze zapełnienie 70% papieru
- budżet: 3 tysiące złotych
Wcześniej drukowałem na domowym Canonie, na fotograficznym 180gram i po 6 miesiącach drukarka zaczęła zdychać.
Papier brudził się po bokach na czarno albo na kolor, pomimo wyrównywania kolorów i serwisowania.
Jakieś rady? Podobno atramentowe są tańsze w użytkowaniu niż laserowe. Poproszę o wasze rady.
Pozdrawiam.
Jestem nowy na forum, mam nadzieję, że umieściłem post w dobrym dziale.
Konkrety:
Szukam drukarki do zaproszeń ślubnych, winietek, wizytówek, ulotek. Przekopałem cały internet, i teoretycznie kilka
spełnia moje wymagania, ale jestem zupełnie nowy w tym temacie i nie wiem, czy zakupię dobrą. Firmy jeszcze nie ma,
póki co, drukarka ma być bardziej "domowa", do postawienia przy komputerze.
Wymagania:
- musi drukować na papierze do grubości 300 gram satynowym lub kredowym
- musi drukować na papierze fotograficznym do 280 gram
- formaty jakie mnie interesują do A5, A6, A4
- niska cena wydruku albo w miarę niska
- ilość sztuk miesięcznie: 500 sztuk kartek A4 w kolorze zapełnienie 70% papieru
- budżet: 3 tysiące złotych
Wcześniej drukowałem na domowym Canonie, na fotograficznym 180gram i po 6 miesiącach drukarka zaczęła zdychać.
Papier brudził się po bokach na czarno albo na kolor, pomimo wyrównywania kolorów i serwisowania.
Jakieś rady? Podobno atramentowe są tańsze w użytkowaniu niż laserowe. Poproszę o wasze rady.
Pozdrawiam.